GöteborgDirekt har tidigare skrivit om Christoffer Gissys kreativa verkstad i Majorna. Han som har skapat kläder till delar av Göteborgs musikerelit, som Kapten Röd, ska nu visa sina kläder i en modeshow.

Mått som medel. Christoffer Gissy skräddar sin egna kollektion.

Mått som medel. Christoffer Gissy skräddar sin egna kollektion.

KAI MARTIN

– Det var faktiskt en kund som uttryckte sig på det sättet. Han sa typ ”Du är ju Göteborgs modeskräddare med en helt egen stil, det är ju därför man kommer till dig”. Jag hade själv aldrig tänkt på det så men jag tänkte efteråt att det stämmer ju! Jag har ja alltid strävat efter att ha en tydligt lekfull stil som jag erbjuder kunderna. Det närmar ju sig mode rätt mycket. Så kom jag på idén om att genomföra en riktig modeshow, varför ska man behöva åka till Paris liksom, man kan ju lika gärna göra det här. Jag vill helt enkelt visa alla vad man kan skapa med skrädderi, säger han i ett pressmeddelande.

Håller modeshow

Den 3 december hålls modeshowen på Göteborgs Dramatiska Teater. Ett evenemang som är öppet för alla.

– Skrädderi är stort – mer än att sy kläder. Det öppnar upp många möjligheter med att sy om, laga eller skapa helt nya plagg. Det är att leka med vårt utseende och det påverkar hur vi ser på oss själva och hur vi tänker. Det är dessutom ett måste att se till att våra kläder och tyger lever längre än de gjort i slit- och slängkulturen som vi är på väg ur. Vi skräddare är viktiga och kommer att spela en stor roll när vi ställer om, säger han vidare i pressmeddelande.

Egen stil. Skräddaren Christoffer Gissy har utformat sin egen stil.

Egen stil. Skräddaren Christoffer Gissy har utformat sin egen stil.

KAI MARTIN

Inte massproducerat

Christoffer Gissy har numer också en nära dialog med Tillskärarakademin med utbildning av dam- och herrskräddare.

– Jag vill inte skapa något snabbt mode. Inte massproducerat. Jag vet hur man gör kläder och det tar tid. Jag ser mig som en ambassadör för hantverket och skrädderiet, berättade han för GöteborgDirekt i intervjun från våren 2021.

Mönster. Mönster och färger är Christoffer Gissys modell.

Mönster. Mönster och färger är Christoffer Gissys modell.

KAI MARTIN