Nu ska Slottsskogshallen ersättas

Slottsskogshallen totalförstördes i en brand hösten 2019. Nu påbörjas arbetet med att ersätta idrottshallen.

  • Publicerad 11:20, 12 dec 2021

Det var 15 september, 2019 som Slottsskogshallen hastigt brann ner till grunden. Flera idrottsföreningar drabbades och Göteborg blev en idrottshall kort.

Nu, drygt två år senare har Göteborgs Friidrottsförbund lämnat in en ansökan om att bygga en större hall på platsen, rapporterar Göteborgs-Posten.  

Planen är att den nya hallen ska vara 3 300 kvadratmeter stor och innehålla träningshallar för friidrott, och gymnastik. 

– Det kommer att inkräkta lite mer på den kulle som är bakom Slottsskogsvallen, säger Pia Hermansson, bygglovschef på stadsbyggnadskontoret, till GP.

Klar 2023

Politikerna i byggnadsnämnden är positiva till ansökan och grönt ljus till ett förhandsbesked för att få bygga upp hallen igen.

Men det är en lång process innan hallen kan byggas. Nästa steg är att söka bygglov. 

– Det är svårt att säga men förhoppningsvis får vi underlag till ett bygglov som kan beviljas under våren, säger Pia Hermansson

Förhoppningen är att den nya idrottshallen ska stå klar år 2023, vilket är samma år som den gamla hallen ändå tänkt att ersättas.

Detta har hänt

Branden startade kvällen 15 september 2019.

Polisen meddelade tidigt att två tolvåriga pojkar hade eldat i närheten och tagit på sig ansvaret för branden. Pojkarna menar att de inte hade för uppsåt att bränna ner hallen.

Kommunens försäkringsbolag Göta Lejon har uppgett att pojkarna kan krävas på 30 miljoner kronor i skadestånd. Båda pojkarna hade hemförsäkring.

Visa merVisa mindre

Krönikor

Därför dansar Knut ut julen

Krönika Tradition. Tjugondag Knut – 13 januari Enligt visan varar julen “än till påska”. Men så länge vill nog ingen ha kvar julpyntet. Historiskt har det i Sverige funnits två datum som sätter punkt för högtiden.torsdag 13/1 10:20

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21