Det blir inte mer trängseln i baren den närmaste tiden. Foto: Mostphotos

Nu tillåts bara bordsservering på krogen

För att få bort trängseln och onödiga risker för coronaspridning på krogar och kaféer införs nya regler från och med imorgon.

  • Publicerad 13:45, 24 mar 2020

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson och socialminister Lena Hallengren (S) gav beskedet på en presskonferens nyss. Från och med imorgon ska alla beställningar på krogar, kaféer, barer, restauranger och nattklubbar tas vid bordet. Detta för att undvika risken att folk smittar varandra med corona i trängseln och köerna vid kafé- och bardiskar.

Beslutet: Fritt fram för uteserveringar

Både take away och bufféer är däremot tillåtna än så länge.

I övrigt gavs inga nya skarpa besked under presskonferensen.

– Men jag vill åter påminna om de skarpa rekommendationer som gäller: Tvätta händerna, stanna hemma när du är sjuk, jobba hemma om du kan, sade Lena Hallengren (S).

Upprop: Göteborgs ölkultur hotad

Både hon och Johan Carlson bad även folk att tänka till inför påsken och uppmanade alla att överväga om den där resan man planerat verkligen är helt nödvändig eller går att undvika.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57