Dennis Klaar, räddningstjänsten Lindome. Foto: Räddningstjänsten

Ny brandbil för Lindome station

Räddningstjänstens enheter i Göteborg har fått nya räddningsenheter under året. Nu är det Lindome stations tur att ta få sin nya brandbil.

  • Publicerad 12:20, 14 nov 2021

Brandmännen har själva varit med och utformat det nya fordonet. Ett stort fokus har legat på arbetsmiljön och att göra bilen mer automatiserad.

– Jag tycker att den här bilen är lättare att köra och smidigare att arbeta med. Den har fler inbyggda funktioner än vår gamla enhet och mycket mer är automatiserat vilket gör att vi kan genomföra ännu mer effektiva räddningsinsatser, säger Dennis Klaar, brandman på Lindome station.

Förra veckan lade brandmännen mycket tid på att köra in det nya fordonet. Uppkörning bestående av skriftliga och praktiska tester stod på schemat för att lära sig räddningsenhetens nya funktioner och det nya utformandet.

– Många tänker inte på det, men vi har skåp runt hela bilen med verktyg för olika situationer. I vår nya enhet har vi till exempel skåpet med verktyg för trafikolyckor på högersidan istället för längst bak, vilket gör det till en säkrare arbetsplats för oss när vi är ute i trafik, säger Dennis.

Lindomebor kan känna igen det nya fordonet på färgen, då den är mer rödfärgad än den gamla.

Vi är GBG

    Vi är GBG