Ny hinderbana ska sätta snurr på Positivparken

Hinder- och käpphästbana, mer välkomnande entréer, nya gymredskap och fler sittplatser. Nu rustas Positivparken i Frölunda upp för omkring två miljoner kronor och idéerna har barnen fått vara med och forma.

  • Publicerad 15:15, 22 nov 2020

Hela barngrupper väljer att komma hit och titta på grävmaskinerna. Det är ju här det händer,

Foto: Peter Nilsson

Under vintern kommer Positivparken i Frölunda att få sig en rejäl ansiktslyftning, något som länge efterfrågats av såväl barn som personalen som bemannar parken.

I början av november togs första spadtaget för de nya delarna av parken, som bland annat kommer att bestå av en hinderbana över stock och sten där en del är anpassad för käpphästar.

– Vi har ofta workshops och då har det funnits ett stort intresse för att tillverka egna käppfigurer av olika slag som barnen sedan rider runt i parken på. Därför är det roligt att Park- och natur tog fasta på det i planeringen, säger Peter Nilsson, en av bemanningen i parken.

Hinderbanan kommer att löpa bakom parkstugan och bort mot kulturhuset för att sedan löpa längs med skogsbrynet och tillbaka igen.

Rum i rummet

Satsningen innebär också att de gamla gymredskapen nedanför Frölunda kulturhus byts ut och att parken kommer att få tydligare entréer i båda ändar.

Enligt Kristina Hedvall Larsson, landskapsarkitekt på Park- och naturförvaltningen, vill man genom fler sittplatser få till en bättre användning av den stora gräsmattan.

– Vi gör ett mindre rum i det stora vid den nya scenen. Det finns även önskemål om vackrare belysning, kanske med lite färger, så det kommer vi också att göra.

Redan uppskattad

Kostnaden för den nya parken, som man hoppas kunna inviga i slutet av mars, landar på omkring två miljoner kronor där stadsdelen står för hälften och park- och natur för resterande.

Redan nu har bygget väckt intresse bland de unga parkbesökarna.

– Hela barngrupper väljer att komma hit och titta på grävmaskinerna. Det är ju här det händer, säger Peter Nilsson.

Vi är GBG