TILLITEN. Nu är Bräcke diakonis tredje öppna förskola för barn med funktionsnedsättning öppen i Lundby. Foto: Denys Kuvaiev

TRE PLATSER. TilLitens öppna förskola finns nu i Lundby, Lövgärdet och Örgryte. Foto: Bräcke diakoni

Ny öppen förskola för funkisfamiljer

Nu finns TilLiten i Lundby. Det är vårdstiftelsen Bräcke diakonis tredje öppna förskola för familjer med barn som har en funktionsnedsättning.

  • Publicerad 15:08, 19 mar 2019

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

I början av året öppnade Bräcke diakoni upp TilLiten i Lundby på Hisingen. Det är stiftelsens tredje öppna förskola för familjer med barn som har en funktionsnedsättning. Och är enligt Bräcke diakoni de enda öppna förskolorna med den målgruppen.

– Föräldrar till barn med funktionsnedsättning kan uppleva att det blir en krock när de går till en ”vanlig” öppen förskola, eftersom att deras frågor och vardag ibland skiljer sig väldigt mycket från de andra föräldrarnas. Hos oss möter föräldrarna andra föräldrar som förstår dem och har tankar och frågor som liknar deras egna, säger Ulrika van den Berg, projektledare, Bräcke Diakoni, i ett pressmeddelande.

Bräcke diakonis öppna förskola för barn som har en funktionsnedsättning finns även i Lövgärdet och Örgryte. Tanken är att det ska vara en mötesplats för barn mellan noll och sex år och deras föräldrar eller närstående. Personalen på plats har erfarenhet av habilitering och stödsamtal och leken anpassas till barnens förmåga.

TilLiten, är en del av Arvsfondsprojektet Karamellpåsen och är öppen tre dagar i veckan och dagarna fördelas mellan de tre mötesplatserna. I Lövgärdet finns det alltid en kulturtolk med på alla träffar, som översätter inte bara språk utan även sammanhang och situationer, för att öka inkluderingen.

– När vi pratar med föräldrarna så är de väldigt tacksamma och säger att TilLiten är ett otroligt uppskattat inslag i vardagen. Därför är vi så glada att vi nu kan ta emot ännu fler familjer.

LÄS ÄVEN: Oväntad aktör bygger helt nytt kvarter på Hisingen

TilLiten

Tisdagar kl 9.30-12, Öppna förskolan Lundby, Fyrklöversgatan 58

Onsdagar kl 9:30-12, Lokal Kryddan, Vaniljgatan 27, Lövgärdets torg (bredvid apoteket)

Fredagar kl 9:30-12, FUB, Lillatorpsgatan 10, Örgryte

Projektet drivs av Bräcke diakoni i samarbete med Göteborgs Kyrkliga Stadsmission, FUB Göteborg för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning, Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar i Göteborg med omnejd och Tidigt Föräldrastöd.

Bräcke diakoni

Är: En fristående stiftelse inom hälsovård, funktionshinder och äldreomsorg utan vinstintresse.

Grundades: År 1923 av biskop Edvard Rohde

Trafiken – minut för minut

DEBATT

Tjulander: Allas husdrömmar blir inte verklighet

Krönika Hur mycket folks boendesituationer än skiljer sig så har vi nog alla en sak gemensamt. Alla bär vi på en husdröm.lördag 15/2 16:31

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57