Mer synliga. Polisen ökar närvaron i Frölunda efter tisdagens misstänka skottlossning. Foto: Mostphotos

Ny skottlossning i Frölunda – kopplas till gängkonflikt

En misstänkt skottlossning i närheten av Frölunda torg föranledde ett stort polispådrag under tisdagskvällen. Det är tredje skjutningen i området på mindre än två månader och polisen misstänker att händelserna är gängrelaterade.

  • Publicerad 10:54, 15 apr 2020

När tillgången stryps blir varan mer värdefull för de som handlar med den.

Larmet om en misstänkt skottlossning vid Frölunda torg och Ruddalen inkom klockan 22 på tisdagskvällen. Flera personer uppger att de hör hur någon skjuter i området och polisen anländer strax därefter med flera enheter.

– Vi vet att det bubblar i området där det pågår konflikter mellan gängen. Det har varit oroligt under en längre tid så vi är på tårna så fort det kommer in larm om misstänkt skottlossning, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Skottlossning i Frölunda – polisen utreder mordförsök

Tre till förhör

Polisen på plats påbörjade en större sökinsats, men hittade ingenting som kan kopplas till händelsen – varken tomhylsor eller någon skadad person.

– Tre personer som befann sig i området hämtades in till förhör och släpptes senare. Ingen av dessa är delgiven misstanke om brott.

Många länder har stängt sina gränser till följd av coronapandemin, vilket man kan anta försvårar för narkotikahandeln. Kan det vara en orsak till att konflikten trappas upp just nu?

– Det blir ju bara spekulationer, men det finns väl med i tankegångarna. När tillgången stryps blir varan mer värdefull för de som handlar med den.

Skottlossningen i Högsbo förbryllar polisen

Vi är GBG