Linje 14. Nya spårvagnslinjen mellan Kortedala och Hisingen börjar köra i trafik 22 februari 2021. Foto: Sofie Lahtinen Carlsson.

Ny spårvagnslinje mellan Kortedala och Hisingen

Snart trafikerar nya spårvagnslinjen, 14 sträckan mellan Kortedala och Hisingen. Det är Västtrafiks senaste drag för att minska trängseln i kollektivtrafiken.

  • Publicerad 12:57, 8 feb 2021

Sara Ihrlund, enhetschef leverans, Västtrafik Foto: Thomas Harrysson

Det är fortfarande trångt på vissa bussar och spårvagnar trots att fler jobbar hemma och Västtrafiks upprepade vädjan att undvika kollektivtrafiken i största möjliga.

Sträckan mellan Kortedala och centrala Göteborg är särskilt drabbad. Med start 22 februari sätter Västtrafik in en ny spårvagnslinje, 14, för att minska trängseln.

– Vi testar nya lösningar för att minska trängseln för våra resenärer i Kortedala. Det är en nödvändig omfördelning för att våra spårvagnar ska göra så stor nytta som möjligt, säger Sara Ihrlund enhetschef leverans på Västtrafik i ett pressmeddelande.

Grönt ljus för extrabuss från Kortedala

Linje 13 dras in

I samma veva dras linje 13 in mellan Wieselgrensplatsen och Sahlgrenska för att göra spårvagnar tillgängliga till linje 14. Men Västtrafik utlovar resealternativ för resenärer som vanligtvis åker 13 mellan Wieselgrensplatsen – Sahlgrenska

– Vi kommer noga att följa resandeutvecklingen och synpunkter från våra resenärer för att se hur nya linje 14 tas emot. Det är viktigt att vi gör förändringar när vi ser möjligheter att förbättra för våra resenärer, säger Sara Ihrlund.

Snabbare mellan Hisingen och Gamlestan

Nya linje 14 innebär samtidigt nya resmöjligheter mellan Kortedala och Hisingen.

Västtrafiks förhoppningen är att förändringen även ska gynna de resenärer som exempelvis reser mellan Hjalmar Brantingsplatsen och Gamlestads torg.

Restiden mellan de två knutpunkterna minskar och blir endast tolv minuter.

Biljettkontrollerna fortsätter – trots ökad smittspridning

Linje 14

Linje 14 kör vardagar mellan klockan 07:30 – 18:30 på sträckan Nymånegatan – Centralstationen – Wieselgrensplatsen.

Linjen börjar köra den 22 februari. Resenärer ombeds söka sin resa i appen Västtrafik To Go.

Källa: Göteborg Direkt

Visa merVisa mindre

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Det gäller när du handlar av Amazon

Konsument Konsument Har du köpt ett padelracket från Amazon men varan är defekt? Cassandra Larsson reder ut vad som gäller. tisdag 23/2 16:42

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20