För fjärde året i rad planeras en utomhusbio i Slottsskogen i sommar. Omkring 8 500 göteborgare samlades förra året i Azaleadalen för att se och höra Lady Gaga och Bradley Cooper i "A star is born" på vita duken enligt arrangörerna.

Årets film visas den 29:e augusti. Vilken det blir avslöjas först senare.

– I alla år har vi valt att hålla på det till sista veckan. Det brukar bli en stor hype att inte veta vilken film det blir. Men tidigare år har vi visat La la land, COCO och A Star i s born. Så det kommer förmodligen bli en film i samma tema. Vi gillar musikinslag i film, säger Rikard Jonsson från arrangören Big crowd factory.

Filmvisningen börjar först klockan tio på kvällen.

– Det kan vara många som reagerar på det, att det är sent för barnfamiljer. Anledningen är helt enkelt att det är så pass ljust i Göteborg på sommaren. Vi vill visa filmen när det syns som bäst, säger Rikard Jonsson.

Utöver filmen är målet att skapa en festivalkänsla kring evenemanget.

– Vi öppnar redan klockan tre på eftermiddagen. Det kommer att finnas ett tio-tal food trucks, glasskiosk, biokiosk, dj och liveartister. Det är ett gratisevenemang, säger Rikard Jonsson.

Hur kan det vara gratis?

– Vi finansierar genom företag som vill synas med en kort reklamfilm innan biovisningen börjar. Bioreklam är ganska tacksam reklam som inte så många stör sig på. Speciellt inte när det är gratis. Sedan har vi partners på plats som foodtrucks och så där.  

Hur tänker ni kring corona?

– Det är tre och en halv månad kvar så vi hoppas att restriktionerna ändras.

Och om de inte gör det?

– Om restriktionerna ligger kvar så blir det nog svårt att reglera att bara femtio personer får komma. Då skulle vi med största sannolikhet behöva ställa in och ta nya tag nästa år.

Även om restriktionerna ändras och evenemanget blir tillåtet kommer arrangören införa rutiner för att undvika trängsel.

– Då blir det mer sunt förnuft. Men jobba med avståndsmarkeringar, både i köerna till food trucks och att man inte sitter för nära varandra, säger Rikard Jonsson.