Förra veckan invigdes utställningen "Kollektiv sorg – Aldrig ensam", som visas hela sommaren på Hammarkullen Konsthall.

I text och bilder skildrar utställningen det gemensamma trauma som gatuvåld och dödsskjutningar innebär.

– Det handlar inte om att det bara är en individ som dör och att det bara är den personens familj som drabbas. Våldet leder till tomma stolar i klassrummet eller att den granne som du alltid brukar byta några ord med plötsligt försvinner, säger Aisha, initiativtagare till utställningen.

Bakom utställningen finns organisationen Kollektiv sorg. Genom manifestationer och på sociala medier arbetar de med att försöka skapa en förändring. Bland annat vill de se ytterligare satsningar på de områden som främst drabbas av skjutningarna.

– De arbetar med mina hjärtefrågor, så jag är glad att vara en del av Kollektiv sorg, säger Aisha som bor i Hammarkullen.

Foton från manifestation

Bilder från manifestationen finns nu att ta del vid den underjordiska spårvagnsstationen. Flera bilder är tagna av fotografen Hajan Jabar. Hon fotade bland annat när hundratals mammor från Järvaområdet i Stockholm demonstrerade på Mynttorget i höstas.

Även fotografen Nadine Flatt har bidragit med bilder till utställningen.

– Det är flera otroligt duktiga personer som delar med sig av sitt trauma och sin sorg. Många kan känna sig ensamma i sin sorg, men man är aldrig det. Det vill vi visa med utställningen, säger Aisha.