Macken går igen. Anders Eriksson och Jan Rippe drar på sig overallerna på nytt. Foto: JAN ELLSINGER

Ny vår för "Macken" när succén fortsätter i höst

100 föreställningar med "Macken" skulle räcka. Men publikens kärlek har förlängt uppsättningen. – Jag tror Claes Eriksson veknade när han kände den, säger Jan Rippe.

  • Publicerad 11:43, 18 jan 2018

Han har tagit ledigt från Roger i sju månader. Den längsta ledighet han har haft sedan 1981.

Men nu är det full fart med "Macken igen – först på Lorensbergsteatern med 32 föreställningar. Därefter väntar en spelsejour i Stockholm om 25 föreställningar. Långt över de 100 som först hade spikats.

– Det var likadant med vårt 30-årsjubileum. Då vill Claes Eriksson (skådespelande manus- och textförfattare) inte spela mer än vad vi sagt, säger Jan Rippe.

– Men med det mottagandet vi har fått och den känslan som når scenen med publikens kärlek… Och skulle inte Stockholm få uppleva detta?

Nej, till detta kunde ju förstås inte Claes Eriksson neka.

I torsdags hade "Macken" nypremiär och nu är hela ensemblen tillbaka på tiljorna igen.

Något som har gått förvånansvärt lätt.

– Men så var det också då vi började repa föreställningen. Vi hade ju aldrig spelat den på scen, men sjungit sångerna i olika sammanhang. Vi behövde aldrig leta manus eller efter några karaktärer, förklarar Jan Rippe.

– Allt satt från början till 99 procent. Nu handlar det mer om att spela in Thomas Hedengran, som kommer ersätta Lasse Beisch vid några tillfällen i vår.

"Macken" på scen

Med: Anders Eriksson, Jan Rippe, Knut Agnred, Per Fritzell, Claes Eriksson, Lasse Biecher, Thomas Hedengran och Charlotte Strandberg.

Orkester: Den Ofattbara Orkestern XL under ledning av Anders Ekdahl.

Spelas: I Göteborg i vår. I Stockholm i höst

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG