Snopet. Göteborgsvarvet tvingades ställa in loppet som skulle hållas drygt två veckor innan restriktioner lättar. Foto: Mostphotos (arkvibild)

Nya besked: Planer smids för Göteborgsvarvet 2021

Deltagartaken försvinner om tre veckor på offentliga tillställningar. ” Som att snubbla på mållinjen”, säger Martin Bergman från Göteborgsvarvet.

  • Publicerad 16:48, 7 sep 2021

Flera restriktioner försvinner 29 september, meddelade regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten under tisdagen.

Det innebär att avvecklingen går in i steg fyra, vilket bland annat betyder att deltagarbegränsningarna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort.

– I slutet av denna månad kommer vi kunna ha fulla salonger runt om i landet, sa kultur- och idrottsminister Amanda Lind, vid pressträffen.

Trots de positiva nyheterna är arrangörerna till Göteborgsvarvet – som skulle hållas 11 september men som tvingades ställa in – tudelade till beskedet.

– Det är som att snubbla på mållinjen. Vi hade signaler att det skulle ha skett tidigare och det är därför vi har hamnat i den här situationen, säger ger Martin Bergman, förbundschef Göteborgs Friidrottsförbund och vd för Göteborgsvarvet.

Han fortsätter:

– Samtidigt känns det väldigt skönt att det nu händer till slut. Men det är inte roligt för oss som hamnade i skarven mitt emellan.

Löpare rasar mot Göteborgsvarvet

Kan bli av i år

När GöteborgDirekt nådde Bergman minuterna efter att nyheten om att restriktionerna släpps fanns inga planer på att arrangera Göteborgsvarvet i oktober.

– Det är inget vi har diskuterat ännu. Det är en väldigt stor utmaning, både att få alla tillstånd på plats, stänga av trafiken och få hela banan på plats. Det är inte bara att göra.

Men några timmar senare kom nya besked: Göteborgsvarvet kan bli av senare i år.

– Den skyldigheten har vi mot alla kollegor, mot ägarföreningarna, Göteborgsfriidrotten och framför allt löparna. Kan vi leverera det här hade det varit en kovändning som heter duga, säger Erik Bergkvist till GP.

Restriktioner som lättar

Begränsningarna bort för hur många som får delta i en allmän sammankomst eller en offentlig tillställning.

Kravet på sittande servering på restauranger tas bort.

Folkhälsomyndighetens allmänna råd om att arbeta hemifrån tas också bort och en successiv återgång till arbetsplatsen kan inledas.

Källa: Folkhälsomyndigheten

Visa merVisa mindre

Göteborgsnöje

Gessle samlar Roxette-gänget för nytt album

Nöje Höstturné med unpluggedspelningar Sommaren succé med unpluggedkonserter vid hotell Tylösand har gett mersmak för Per Gessle. I höst åker han på turné. I november kommer han med sitt band till Lorensbergsteatern. GöteborgDirekts Kai...söndag 12/9 16:00

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

MP: "Satsa på förbättrad elevhälsa"

Debatt Debatt. Skola Under coronapandemin har många av våra barn och unga känt sig isolerade och ensamma. För de som redan innan pandemin hade det jobbigt... torsdag 16/9 15:00