Slipp timmar av väntan. Foto: Mostphotos

Nya greppet: Tidsbokning för att beställa pass

Att vänta i timmar på ett långsamt drop-in för att fixa nytt pass, det känner nog många igen. Nu införs tidsbokning i Göteborg.

  • Publicerad 14:57, 5 feb 2018

Från och med 26 februari kommer det gå att boka tid via webben och telefon. I stället för att vänta i timtals hos polisen, kan ärendet i stället klaras av på tio minuter tror Jonas Bertram, regionalt införandeansvarig på polisen.

– Med drop-in får du i värsta fall vänta flera timmar för att lämna in din ansökan. Tidsbokning innebär främst att vi kan minska de fysiska kötiderna på passexpeditionerna. Nu bokar du din tid och kan vara klar på tio minuter, säger han i ett pressmeddelande.

I polisområdet Storgöteborg, där Mölndal också ingår, hanteras ungefär 160 000 ansökningar om pass och nationella id-kort varje år. Men även om man bokar in en tid, är det viktigt att ha framförhållning enligt polisen.

– Det som är viktigt att tänka på är att planera sitt besök och vara ute i god tid. Med tidsbokningen kommer vi fördela tiderna över året. Det gör att man kan uppleva att det är svårare att få en tid under högsäsong, säger Jonas Bertram.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG