Förskola. Detaljplanen för förskolan i Nya Hovås får backning av kommunen.

Nya Hovås förskola får backning på detaljplanen

Göteborg Stad släpper inte igenom detaljplanen för Nya Hovås förskola. Utomhusytornas storlek lever inte upp till kraven. Nu jobbar Next Step group på en lösning.

  • Publicerad 12:45, 4 dec 2019

Vi jobbar nu med att hitta lösninga

Next Step. Jonatan Larsson, projektledare på Next Step Group. Foto: Next Step Group

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Detaljplanen för förskolan i Nya Hovås får backning från staden då de anser att utomhusytorna inte är stora nog.

– Det stämmer och vi är lyhörda gentemot kommunen och tillsammans arbetar vi nu framåt för att kunna uppfylla kraven med några mindre justeringar. Förskolan är speciell i sin utformning och anpassad för platsen. Tillsammans med arkitekten har vi arbetat omsorgsfullt för att byggnaden ska rama in utomhusytorna för att skapa en ”skyddad” innergård upp mot grönskan, Jonatan Larsson, projektledare vid Next Step Group.

Här byggs Nya Hovås förskola

Byggstarten för förskolan är planerad till första kvartalet 2020 men Jonatan ser inte att detta kommer påverka deras tidplan förutsatt att detaljplanen godkänns

– Vi jobbar som sagt tillsammans med kommunen för att hitta lösningar och vi tycker också det är bra att man ställer höga krav på nybyggnad av förskolor från kommunens sida. Miljön för eleverna är det viktigaste för att skolan ska fungera över tid och det är därför vi så noggrant har anpassat byggnaden efter platsens förutsättningar, säger Jonatan Larsson.

Nya Hovås nya arkitektsatsning – helt i trä

Samtidigt har byggnationen av trähuset Nodi kommit igång i Nya Hovås.

– Vi har ett stort hyresgästintresse för Nodi och det är därför glädjande att byggnationen är igång. Det blir en av Göteborgs fräckaste kontorsmiljöer, mitt i Nya Hovås, säger Jonatan Larsson.

Vi är GBG

    Vi är GBG