Skärgård. Styrsö är en av destinationerna som har valts ut. Foto: Lina Börjesson

Nya kampanjen ska locka folk ut från Göteborg

Många turistkampanjer handlar om att locka människor till Göteborg. Nu är det göteborgarna som ska lockas ut ur stan.

  • Publicerad 09:40, 11 apr 2019

”Strax utanför Göteborg” heter kampanjen som ska få göteborgarna att resa kollektivt till Alingsås, Floda, Nääs, Gunnebo Slott, Hönö, Marstrand, Styrsö och Vrångö. Bakom kampanjen ligger Turistrådet Västsverige, Göteborg & Co och Västtrafik.

– Genom att kroka arm med destinationerna kan vi förhoppningsvis hitta ett sätt att locka både göteborgarna och turisterna till upplevelser och aktiviteter utanför stadsgränsen, säger Fredrik Lindén, vd Turistrådet Västsverige i ett pressmeddelande.

Med initiativet är tanken att uppmuntra till hållbart resande och så kallad hemester, semester i närområdet.

– Göteborg med Liseberg, muséer, restauranger och shopping är redan ett älskat resmål för många. Genom att tillsammans också lyfta fram besöksmål strax utanför Göteborg får både besökare och boende chansen att återupptäcka fler sidor av destinationen Göteborg, säger Andrea Jovell, Marknad- & kommunikationschef Göteborg & Co.

Nu ska bland annat en svensk- och en engelskspråkig folder produceras där samtliga destinationer presenteras. Den kommer sedan finnas på hotell, turistbyråer, färjeterminaler och på Landvetter flygplats.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG