Nya priser. När nöjesparken öppnar för julsäsongen skiljer entrépriset från dag till dag. Foto: Mostphotos

Nya priser när Liseberg öppnar för jul

Halloween på Liseberg har precis avslutats. Men det dröjer inte länge förrän nöjesparken öppnar igen och då med nya priser.

  • Publicerad 17:20, 9 nov 2021

Prismodellen innebär att entrépriset varierar mellan 95 kronor och 175 kronor beroende på vilken dag man väljer att besöka parken. Syftet är att sprida ut gästerna över julsäsongens alla dagar.

– Vi vet av erfarenhet att helgerna under Jul på Liseberg är väldigt välbesökta, medan det på vardagar är mindre folk. Den nya prismodellen är ytterligare ett verktyg för att fördela gästerna mer jämnt över säsongen, förbättra gästens upplevelse i parken och samtidigt bibehålla en valfrihet för gästen, säger Robert Arvidsson, Lisebergs kommersiella chef, i ett pressmeddelande.

Fortsätter med maxtak

Nöjesparken fortsätter även med ett maxtak för antal gäster per dag och en rekommendation om förbokning online, vilket kan leva även i framtiden.

– Det har varit ett väldigt lärorikt år. Och jag tror inte – med den kunskap vi har nu – att vi någonsin kommer att gå tillbaka till precis samma Liseberg som gästerna kunde uppleva innan pandemin. Gästernas förväntningar på sitt Lisebergsbesök har förändrats – och dessa förväntningar får vi bemöta i ett nytt normalläge för Liseberg, säger Andreas Andersen, vd Liseberg.

DAGENS LUCKA 🎅🏼

Krönikor

Axelsson: "Vi måste hålla på våra traditioner"

Krönika Tradition Julen är en härlig högtid och tradition men det finns de som önskar att julen börjat tidigare och varat längre. De som tjänar pengar på den. Men börja inte tumma på julen för tidigt. lördag 9/10 16:30

Konsumentfrågan

Kan jag reklamera min frisyr?

Konsument Konsumentfrågan. Kan man reklamera en frisyr man inte är nöjd med, måste man släppa in målaren mitt i vintern och får fotbollsskolan kräva betalning i efterhand? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut.tisdag 9/11 16:36

Debatt

"Stärk välfärden rättskedjan och klimatomställningen"

Debatt Politik. Socialdemokraterna inför partikongressen. Sverige och Göteborgsregionen har stora utmaningar. Välfärden – vår gemensamma vård, skola och omsorg – måste bli starkare, tryggheten måste öka och en radikal klimatomställning genomföras. måndag 1/11 13:21