Nya tider stängs ute från Bokmässan nästa år.

Nya tider portas från Bokmässan

Nya Tiders medverkan på Bokmässan är över. Ett nytt ledningsbeslut meddelar att den högerextrema tidningen inte är välkommen tillbaka.

  • Publicerad 13:26, 28 nov 2017

– För att med full kraft kunna fokusera på vårt uppdrag och det som är viktigast för oss – litteratur och läsning – har vi fattat ett antal beslut så att vi kan säkra Bokmässan som Nordens största och viktigaste kulturevenemang, säger Frida Edman, vars uppdrag som tillförordnad mässansvarig löper över mässan 2018.

Ett av dessa beslut innebär att Nya Tider, vars medverkan under åren skapat debatt, inte är välkomna att ställa ut 2018. Bokmässan och dess avgående vd Maria Källsson har under åren haft svårt att handskas med den högerextrema tidningens närvaro och ändrat inställning till dess medverkan flera gånger. Nu meddelar ledningen att tidningen nekas medverka eftersom deras deltagande tagit för mycket fokus från Bokmässans huvuduppgift.

Samtidigt meddelar ledningen att man också beslutat att lansera Bokmässepodden, en nysatsning på fortbildning för skola och bibliotek och fokusera på läslust, bland annat genom en utökad barnsalong.

LÄS MER:

Vd-avhopp öppnar för ny värdegrund på bokmässan

Experten: Bokmässan har inget val

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG