ADVENT. Premiärtur i Göteborg blir första adventshelgen i december. Foto: Mostphotos

Nya turistattraktionen: Buss som kör ner i älven

En turistbuss som kör rakt ner i älven. Det blir verklighet i Göteborg i vinter när bolaget Ocean Bus etablerar sig i stan.

  • Publicerad 16:22, 9 okt 2019

Ocean Bus har kört amfibiebuss i Stockholm sedan 2014. Nu kommer konceptet till Göteborg. Bussen kommer att utgå från Storan, köra ett varv bland stans sevärdheter, och sedan rakt ner i älven vid Klippans färjeläge där turen fortsätter i vattnet.

– Det har varit en riktig utmaning att få alla pusselbitar på plats, allt ifrån alla tillstånd som krävs från olika insatser, briefa montörer på en konstruktion som aldrig gjorts tidigare till att hitta och utbilda rätt guider. Men nu är vi igång och möts av så mycket kärlek och hejjarop, det kommer bli kanon det här, nu bara jag längtar efter att köra, säger Oskar Sjölund, delägare och ansvarig för Ocean Bus i Göteborg i ett pressmeddelande.

Bussen är i grunden en Volvolastbil som byggts om till amfibiebuss på en verkstad i USA.

Turerna börjar köra från och med den 30 november med tre avgångar per dag, klockan 11, 13 och 15. Under högsäsong, från och med april, är planen att köra fem turer per dag.

Ocean Bus beskriver att amfibieturerna inte bara är för turister utan hoppas också mycket på göteborgarna. Utöver turerna för allmänheten kommer man även kunna abonnera bussen för privata tillställningar.

– Det är en kul happening i samband med kick-offer och andra företagsaktiviteter. Att få åka till julbordet med Ocean Bus blir en garanterat fnissig och stämningshöjande start på kvällen, berättar Oskar Sjölund.

Fakta om Ocean Bus Göteborg:

Start för allmänheten: 30 november klockan 11

Biljettkostnad: 250kr/biljett

Kapacitet: 42 passagerare

Språk: Svenska och engelska

Längd: 75 minuter

Rutt:

Storan (Start och mål)

Götaplatsen

Liseberg och Gothia Towers

Ullevi

Trädgårdsföreningen

Feskekörka

Klippan, Nya Varvet

Eriksbergskranen

Rosenlundskanalen

Avenyn

Visa merVisa mindre

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Fransson: "En historisk höst väntar din lokaltidning"

Krönika Göteborg Direkts chefredaktör Joakim Fransson ser tillbaka på en tuff vår, men blickar samtidigt framåt mot en historisk höst.fredag 3/7 13:10

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11