ADVENT. Premiärtur i Göteborg blir första adventshelgen i december. Foto: Mostphotos

Nya turistattraktionen: Buss som kör ner i älven

En turistbuss som kör rakt ner i älven. Det blir verklighet i Göteborg i vinter när bolaget Ocean Bus etablerar sig i stan.

  • Publicerad 16:22, 9 okt 2019

Ocean Bus har kört amfibiebuss i Stockholm sedan 2014. Nu kommer konceptet till Göteborg. Bussen kommer att utgå från Storan, köra ett varv bland stans sevärdheter, och sedan rakt ner i älven vid Klippans färjeläge där turen fortsätter i vattnet.

– Det har varit en riktig utmaning att få alla pusselbitar på plats, allt ifrån alla tillstånd som krävs från olika insatser, briefa montörer på en konstruktion som aldrig gjorts tidigare till att hitta och utbilda rätt guider. Men nu är vi igång och möts av så mycket kärlek och hejjarop, det kommer bli kanon det här, nu bara jag längtar efter att köra, säger Oskar Sjölund, delägare och ansvarig för Ocean Bus i Göteborg i ett pressmeddelande.

Bussen är i grunden en Volvolastbil som byggts om till amfibiebuss på en verkstad i USA.

Turerna börjar köra från och med den 30 november med tre avgångar per dag, klockan 11, 13 och 15. Under högsäsong, från och med april, är planen att köra fem turer per dag.

Ocean Bus beskriver att amfibieturerna inte bara är för turister utan hoppas också mycket på göteborgarna. Utöver turerna för allmänheten kommer man även kunna abonnera bussen för privata tillställningar.

– Det är en kul happening i samband med kick-offer och andra företagsaktiviteter. Att få åka till julbordet med Ocean Bus blir en garanterat fnissig och stämningshöjande start på kvällen, berättar Oskar Sjölund.

Fakta om Ocean Bus Göteborg:

Start för allmänheten: 30 november klockan 11

Biljettkostnad: 250kr/biljett

Kapacitet: 42 passagerare

Språk: Svenska och engelska

Längd: 75 minuter

Rutt:

Storan (Start och mål)

Götaplatsen

Liseberg och Gothia Towers

Ullevi

Trädgårdsföreningen

Feskekörka

Klippan, Nya Varvet

Eriksbergskranen

Rosenlundskanalen

Avenyn

Trafiken – minut för minut

DEBATT

DEBATT: "Vinstjakt har lett till en kris i hemtjänsten"

Jonas Attenius (S) och Marina Johansson (S). Hemtjänsten förtjänar att prioriteras. Minutscheman måste bort, villkoren förbättras och antalet anställda bli fler. Det menar artikelförfattarna.måndag 24/2 14:34

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57