Håller på traditionerna. Stella bjuder på eget och andras musik på Nefertiti. Foto: Pressbild

Nyårskarameller och musikaliskt fyrverkeri

På Nefertiti har nyårskonserten varit en tradition sedan starten. Bandet Stella XL håller den vid liv som årets husband – för mer än tionde gången.

  • Publicerad 16:00, 23 dec 2017

Stella XL är bandet som varit husband i "På spåret", turnerat runt i Sverige och utomlands. En fast punkt i livet har orkestermedlemmarna i jazzklubben Nefertitis årliga nyårskonsert.

– Vi har haft något avbrott, men där är det ju en tradition i mer än 30 år. Vi har väl kört där tio, ja, kanske 15 gånger av alla gångerna, säger Mia Samuelsson, trumpetare i bandet.

– I år kommer vi bjuda på mycket, bland andra hemliga gäster och Peter Getz, son till jazzsaxofonisten Stan Getz, och Johan Borgström på saxofon och sång. Han har ju också en tradition med Nefertitis nyårsspelningar. Just nu repar vi som idioter för att få ihop det.

På nyårsafton spelar bandet andra låtar i spännande arrangemang, men också egna låtar. Nyligen har "Stellas nyår" och "Lucia i mörkret" kommit på Spotify. Musik som andras svensk popjazzton med känsla av Gals and Pals i stämsången.

– När vi var ute med Svante Thuresson för några år sedan sa han att vi lät som just Gals and Pals. Så det är smickrande, säger Mia Samuelsson.

– Vi har ju flera låtskrivare i gruppen, så vi har haft en ambition att göra ett minialbum om sex låtar. Men alla har blivit så taggade att det nog blir fler. Tanken är att det ska vara som en julskiva, eller kanske mer vinterplatta, som ska komma i god tid till nästa säsong. Någon gång i oktober, november.

Stella XL:s nyår

Är: Mia Samuelsson, trumpet, Karin Klingenstierna, sång, Paula af Malmborg Ward, piano, kör och dragspel, Lars Moberg, gitarr, kör, NissKerstin Hallgren, kontrabas, Tomas Olsson, trummor, Elisabeth Engdahl, saxofon plus gäster.

Spelar: På Neferiti, nyårsafton.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG