Nybygge i Tuve ger hundratals bostäder

Där det en gång var förskola och gräsmatta ska det nu bli bostäder. Vid korsningen Gunnesstorpsvägen och Finlandsvägen ska nu uppåt 400 bostäder byggas.

  • Publicerad 11:25, 5 apr 2019

LADDA NER VÅR APP: IphoneAndroid

Tuveborna har länge passerat en byggarbetsplats vid Västra Gunnesgärde. Det är ett markarbete som gjorts inför det nya område som ska byggas. De nya husen kommer skifta från fyra till sex våningar höga, med de högre närmast korsningen vägkorsningen. Lägenheterna som byggs kommer också vara svanenmärkta.

– När det gäller nyproduktion av lägenheter så fokuserar man här på energiförbrukningen, att man har högre krav på att lägenheterna ska vara energieffektiva, säger Max Ramström, projektchef på Bonava.

I de nya kvarteren är det Bonava som bygger 209 hyreslägenheter och Wästbygg som bygger 173 bostadsrätter. Bland de 209 hyresrätterna kommer några vara specialanpassade efter olika behov.

– I våra kvarter har vi vissa delar som ska användas som BmSS-lägenheter, bostad med särskild service och även 13 trygghetsbostäder för folk över 70, säger Max Ramström.

Hyresrätterna kommer variera i storlek för att passa olika behov, vilket resulterar i att det kommer finnas enrumslägenheter upp till lägenheter med tre rum.

– Det byggs inte så mycket hyresrätter i Göteborg, så att vi kan skapa dessa 200 hyresrätterna i Göteborg är roligt, säger han.

Kvarteren kommer variera i färg och form, och längst ner i byggnaderna kommer det finnas verksamhetslokaler. En ny förskola ska också byggas.

Vi är GBG