GO FM är lokal- och när-producerad radio med trafikrapporter var tionde minut varje vardagsmorgon. Foto: Kristian Risenfors

Nyhet: Följ göteborgstrafiken minut för minut

På goteborgdirekt.se kan du numera följa trafiken i Göteborg minut för minut. I ett samarbete med trafikradion.se satsar Göteborg Direkt på att bli bäst i stan på trafikuppdateringar. Du ser den här till höger på startsidan.

  • Publicerad 13:06, 25 okt 2018

Varje dag påverkas hundratusentals trafikanterna i Göteborg av både olyckor och trafikomläggningar. De närmaste åren kommer det inte bli mindre.

I ett samarbete med trafikradion.se lanserar nu Göteborg Direkt trafikrapporter på hemsidan.

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Varje minut uppdateras bland annat om trafikolyckor och nya vägarbeten i och runt Göteborg.

– Allt är uppdelat med ikoner så du snabbt kan få en överblick. Du ser hur länge arbetet med en olycka har pågått och när det beräknas vara uppklarad. Du kan se exakt på en karta var olyckan har skett och du kan kolla på trafikkamerorna utefter den väg du planerar att köra. Sedan är allt färgkoordinerat – rött för olycka, ljusare rött för fordonshaveri och gult för viltvarning till exempel, säger Anders Nilsson, på trafikradion.se.

Hur kan Göteborg Direkts läsare utnyttja det här?

– Jag råder alla att gå in och kolla på hemsidan innan man ger dig iväg. Då kan man snabbt se om man ska ta en annan väg eller om man kan vänta en stund innan man ger sig i väg. På morronen kan det vara bra att gå in och kolla väglaget också.

Anders Nilsson startade trafikradion.se 2006. Han driver även lokalradio-kanalen Go FM som sänder på 103,1 vare vardagsmorgon och på nätet dygnet runt. Han har en bakgrund som teleingenjör och har även bland annat jobbat på trafiken på Sveriges radio. I över tio år har han arbetat med att programmera ett eget system för trafikuppdateringar.

– Väldigt mycket kommer från Trafikverket, men även från trafikkontoret. Folk ringer också in, även om det har minskat efter mobilförbudet vilket jag tycker är bra, säger Anders Nilsson.

Göteborg Direkts chefredaktör är nöjd över det nya samarbetet.

– Göteborg på randen till trafikinfarkt varje minut. Att ha snabb och uppdaterad information om vägen till och tillbaka från jobbet är vitalt. Ta för några veckor sedan när Älvsborgsbron var avstängd och bilister hamnade i köer i flera timmar. Sedan vi införde det här har jag inte satt mig i bilen utan att kolla trafikinfon på vår hemsida först, säger Joakim Fransson.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG