Nyheter: Läs helgens tidning av Göteborg Direkt

Göteborg Direkt går att läsa i pappersformat, på webben men även som e-tidning. Du som inte får tidningen i brevlådan har chansen att läsa den i PDF-format.

  • Publicerad 16:36, 17 nov 2019

ASKIM – NORRA HALLAND

Läs om vildsvinsjägarnas dilemma i Askim, det farliga övergångsstället i Hovås Allé och Askimsföretaget som prisas för sin snabba tillväxt.

ANGERED – ÖSTRA GÖTEBORG

Läs om domen efter mordet på Ali Reza, det öppna såret efter taggtrådsdrevet i Kviberg och Mohammed Ali som prisas för sitt engagemang för barn och unga.

CENTRUM – MAJORNA – LINNÈ

Läs om historiska huset i Haga som ska återskapas, kommunens kovändning om fimpomaterna och att McDonalds-apan på Universeum har blivit mamma.

FRÖLUNDA – HÖGSBO

Läs om dieseltjuven som fick ett epilepsianfall, det historiska fyndet i Axelhuset och Önnereds satsning på handboll för alla.

HISINGEN

Läs om Torslandaelevernas enorma snöglädje, var det kan bli nya sommargågator och varför PRO inte får vara kvar i Folkets Hus.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11