Nykomlingen som blev juniormästare

Som 15-åring började han med thaiboxning, två år senare var han juniormästare och enligt Yassin Boujrad själv är det här bara början.

  • Publicerad 16:40, 2 jun 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Yassin Boujrad, 17 år, från Tynnered, slog alla med häpnad när han som nykomling inom thaiboxning vann tre matcher och lyckades knipa titeln som svensk juniormästare 2018.

Kampsporten har ständigt varit närvarande i Yassins liv då både hans pappa och kusin ägnat sig åt kampsport i olika former. Så när han tog steget från fotbollen och in i ringen kände han snabbt att det var där han hörde hemma.

– När jag gick över till thaiboxning var det ingen tvekan om att det var det här jag skulle hålla på med, säger Yassin Boujrad.

Ännu en fighter från familjen Bryant siktar högt

Vid 15 års ålder satsade han helhjärtat på sin nya sport och la tillsammans med sin tränare upp en plan där de satte som mål att han skulle bli svensk juniormästare 2018 – och så blev det.

Vad tänkte du under tiden när det gick upp för dig att du kunde bli mästare?

– När man står där i ringen så hör man inget av det som händer utanför, man är så otroligt fokuserad. Det är bara jag och motståndaren, säger Yassin.

Men junior mästartiteln kom till ett pris. När Yassin tränar som mest har han 10 till 12 träningstillfällen i veckan och på det finns ju skolan som ska klaras av.

– Jag tycker det funkar bra att kombinera skolarbetet och träningen. Jag tränar på morgonen innan skolan och sen på kvällen.

Men sedan en tid tillbaka började han känna av sin rygg och det skulle visa sig att han överansträngt den. Så nu har han pausat hårdträningen och fokuserar på att vila.

– Just nu kör jag bara rehab men hoppas på att komma igång med träningen igen snart.

När Yassin i år fyller 18 så lämnar han åldersgruppen junior och tar klivet över till seniorerna där allt blir lite tuffare. De bär mindre skydd och får utöva fullkontakt och motståndet blir tuffare.

Finns det någon du ser extra mycket framemot att få möta eller någon du drar dig för?

– Nej, inget jag kommer på just nu. Jag möter vem som helst – jag har vilja och hunger, avslutar Yassin Boujrad.

Krönikor

Axelsson: Så blev nationaldagen röd

Krönika Tradition. Sparkade ut annandag pingst Början på året, vår och vinter, kryllar det av röda dagar i almanackan. Men så har det inte alltid varit. Helgdagar ha tillkommit och tagit bort under åren. Vårt senaste tillskott är nationaldagen.måndag 6/6 11:10

Konsumentfrågan

Så gör du om ditt bagage skadas på flyget

Konsument Konsumentfrågan: Flyg, telefonförsäljare, husdjur Vad gör man bagaget från flyget är skadat, måste man verkligen prata med telefonförsäljare och vad gäller vid köp av husdjur från uppfödare nu när nya konsumentköplagen trätt i kraft?...onsdag 22/6 15:04

Debatt

"Ombildningar borde vara en icke-fråga"

Debatt Att Göteborgs politiker gör ombildningar av hyresrätter till en valfråga vittnar om bristande förmåga att ta itu med de större frågorna, skriver Mikael Larsson och Simon Vajedi, för Medborgerlig...onsdag 3/8 8:47