Trädgårdsvernissage. Namnbytet till Aktivitetshus Nordost Angered firas 11 juni. Foto: Mostphoto

Nystart för aktivitetshus i Angered

Nytt namn och fler aktiviteter ska locka personer med psykisk ohälsa till Aktivitetshus Nordost Angered. Mötesplatsen som tidigare hette Gunnareds gård startar om.

  • Publicerad 16:37, 14 maj 2019

Under våren har Aktivitetshuset Gunnareds gård startat om och fått nytt namn -  Aktivitetshus Nordost Angered.

– Det handlar om att få människor att hitta hit. Vi breddar och förnyar för att ännu mer nå yngre och nyanlända Angeredsbor som lever med psykisk ohälsa, säger Miriam Friedlaender, gruppchef, social resursförvaltningen, Göteborg Stad.

I september förra året rapporterade Göteborg Direkt om att de öppna träffarna på aktivitetshuset stängde på grund av besparingar. Istället skulle verksamheten fokusera på aktiviteter för unga vuxna med psykisk ohälsa.

Träffpunkten i Gunnareds gård läggs ner

I och med nystarten fortsätter den satsningen. Det har skett ett generationsskifte och det finns andra alternativ för de som är äldre, menar Miriam Friedlaender.

Målet för aktivitetshuset är att få personer att faktiskt delta i en aktivitet. Dels för att bryta isolering i hemmet, dels som hjälp att upptäcka nya saker.

– Att delta är oerhört viktigt för unga vuxna i rehabiliteringen och en enorm betydelse för självkänslan för att komma vidare i livet.

Namn bytet och nystarten firas med trädgårdsvernissage den 11 juni.

Aktivitetshus Nordost Angered:

Verksamhet: Riktar sig till personer i hela Göteborg med pykisk ohäsa i åldern 18 till 65 år.

Exempel på aktivteter:

*Hälsa och livsstil – med löpargrupper, fiskeklubb, friskvård och kryddodling.  

*Unga vuxna – med bland annat poddradio och tjejgrupp. 

*Kök och kafé – matlagning och kaféet. 

Aktivitetshuset jobbar också med olika former av konst – såsom glaskonst, måleri och textil. Det är dessa verk som nu ska få en sommarutställning med start och vernissage i juni.

Trädgårdsvernissage: Firar namnbytet i det nyöppnade kaféet och med migel och utställningen av deltagarnas konstverk.

När: 11 juni

Var: Aktivitetshus Nordost Angered, Lilla fjäderharvsgatan 11, Angered

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Vi har ett välfärdsnödläge"

DEBATT Satsa på primärvården och förbättra villkoren för sjukhuspersonalen är två punkter som Vänsterpartiets Eva Olofsson, Carina Örgård och Jan Alexandersson tycker bör prioriteras i regionen.torsdag 16/1 11:36

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57