SPORT & SPA. Det är nya inriktningen på äldreboendet som ska byggas i Lundbypark. Foto: Mostphoto (genrebild)

Nytt äldreboende på Hisingen på gång

Lundbypark växer så att det knakar. Nu är det klart att ett äldreboende med 99 platser ska stå klart år 2021 i området.

  • Publicerad 16:49, 9 jan 2019

Lundby håller på att förtätas för fullt. Fyra nya kvarter med 800 bostäder är påbörjade i Lundbypark på centrala Hisingen. Nu är det även klart att ett nytt äldreboende kommer stå färdigt år 2021 i området intill Lundbybadet.

Läs också: Fyra nya kvarter på centrala Hisingen

Äldreboendet kommer att ha 99 boendeplatser uppdelat på fem våningar och ha inriktning på sport och spa.

– Vi är glada över att Attendo vill satsa på ett nytt äldreboende tillsammans med oss i Lundbypark. Det bidrar till ett levande kvarter där det finns liv och rörelse alla dygnets timmar och det finns ett stort behov av fler äldreboenden i närområdet. Det är extra kul att också kunna bidra till ett ökat antal arbetstillfällen i området, säger Anna Henriksson, vd Sverigehuset i ett pressmeddelande.

Ambitionen med de fyra kvarteren i Lundbypark är att de ska bestå av blandade boendeformer; bostadsrätter, bokaler, hyresrätter, trygghetsbostäder, kommersiella lokaler och äldreboenden.

Planerad byggstart av äldreboendet är hösten 2019.

Läs också: FILM: Krille spred glädje på äldreboende i Frölunda

Bokal

En bokal är en boendeform som kombinerar bostad och lokal. Bokaler var relativt vanliga i Sverige förr, men finns fortfarande både i Sverige och utomlands. Boendeformen vänder sig främst mot småföretagare

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG