SPORT & SPA. Det är nya inriktningen på äldreboendet som ska byggas i Lundbypark. Foto: Mostphoto (genrebild)

Nytt äldreboende på Hisingen på gång

Lundbypark växer så att det knakar. Nu är det klart att ett äldreboende med 99 platser ska stå klart år 2021 i området.

  • Publicerad 16:49, 9 jan 2019

Lundby håller på att förtätas för fullt. Fyra nya kvarter med 800 bostäder är påbörjade i Lundbypark på centrala Hisingen. Nu är det även klart att ett nytt äldreboende kommer stå färdigt år 2021 i området intill Lundbybadet.

Läs också: Fyra nya kvarter på centrala Hisingen

Äldreboendet kommer att ha 99 boendeplatser uppdelat på fem våningar och ha inriktning på sport och spa.

– Vi är glada över att Attendo vill satsa på ett nytt äldreboende tillsammans med oss i Lundbypark. Det bidrar till ett levande kvarter där det finns liv och rörelse alla dygnets timmar och det finns ett stort behov av fler äldreboenden i närområdet. Det är extra kul att också kunna bidra till ett ökat antal arbetstillfällen i området, säger Anna Henriksson, vd Sverigehuset i ett pressmeddelande.

Ambitionen med de fyra kvarteren i Lundbypark är att de ska bestå av blandade boendeformer; bostadsrätter, bokaler, hyresrätter, trygghetsbostäder, kommersiella lokaler och äldreboenden.

Planerad byggstart av äldreboendet är hösten 2019.

Läs också: FILM: Krille spred glädje på äldreboende i Frölunda

Bokal

En bokal är en boendeform som kombinerar bostad och lokal. Bokaler var relativt vanliga i Sverige förr, men finns fortfarande både i Sverige och utomlands. Boendeformen vänder sig främst mot småföretagare

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG