Hinderbana. Bara fantasin sätter gränserna för hur banorna ska se ut. Foto: Privat

Nytt hopp för häst på käpp

I mars inviger Positivparken i Frölunda sin nya käpphästbana och nyligen startade Askims käpphästklubb – AKK. I söndags hade de sin första hästkapplöpning vid Askimsbadet.

  • Publicerad 13:01, 11 dec 2020

Käpphästsporten är en trend som går ganska högt upp i åldrarna och barnen syr även sina egna hästar.

Millie är initiativtagare till Askims käpphästklubb. Foto: Privat

För tre år sedan anordnades för första gången SM i käpphästkapplöpning och förra sommaren öppnade Sveriges första käpphästarena i Fruängen i Stockholm där det ordnas tävlingar i både hoppning och dressyr.

Nu har käpphästtrenden kommit till Askim, där Tina Gustafsson Milsem och dottern Millie startat Askims käpphästklubb – AKK.

I söndags träffades 12 käpphästbitna barn vid Askimsbadet och tanken är att fortsätta ses varje vecka.

– Tanken är att ha roligt tillsammans, bygga hinderbana, leka, lära känna varandra och få nya idéer. Käpphästsporten är en trend som går ganska högt upp i åldrarna och barnen syr även sina egna hästar, berättar Tina Gustafsson Milsem.

Socialt och kreativt

Även i Frölunda väntas utövare av käpphästsporten komma och rida på den nya käpphästbanan i Positivparken som ska stå färdig i mars nästa år.

Även där pågår workshops där intresserade träffas och syr egna hästar.

– Det är en rolig aktivitet där man får vara kreativ, social och samtidigt röra på sig, säger Tina Gustafsson Milsem, som nu hoppas att fler ansluter sig till klubben via facebooksidan som heter AKK - Askims Käpphästklubb.

Hästbitna. I söndags samlades ett glatt käpphästgäng vid Askimsbadet. Foto: Privat

Vi är GBG

    Vi är GBG