Här är den nya skolan med plats för 500 elever tänkt att ligga. Foto: Google maps

Nytt hopp för skola i Gunnilse centrum

Frågan om en ny grundskola i Gunnilse Centrum har återigen aktualiserats. Dessutom utreds möjligheten till en fullskalig idrotts- och hälsohall.

  • Publicerad 08:30, 1 apr 2018

Redan 2010 väcktes frågan om en ny grundskola och stadsdelsnämnden gav då i uppdrag åt Lokalsekretariatet att genomföra byggnationen. Men uppdraget drog ut på tiden. Bland annat till följd av att den nya dragningen av Gråbovägen inte var klar.

– Det gjorde att detaljplanen försenades. Det var många rundor och mycket bekymmer, säger Ali Moeeni, ordförande i Angreds stadsdelsnämnd.

Behovet av fler lokaler har sedan dess lösts med provisoriska paviljonger på Gunnilseskolan och Bergums skola.

Nu har ett nytt beslut tagits om att uppföra skolan och en ny detaljplan över området håller på att tas fram. Den nya skolan ska ha plats för 500 elever i årskurs 4-9. Enligt förslaget ska skolan uppföras i fyra våningar med kulturskola, kök och matsal i botten och pedagogisk verksamhet i de övre planen. Ett tillagningskök ska även förse Gunnilseskolan och Björsaredsskolan med mat. Men när de nya lokalerna är oklart.

– Jag vågar inte spekulera i det eftersom processerna inte ligger hos oss. Det beror på stadsbyggnadskontoret och eventuella överklaganden, säger Ali Moeeni.

Stadsdelsnämnden har också gett förvaltningen i uppdrag att utreda Göteborgsförlaget om en fullskalig idrotts- och hälsohall.

– Jag tror att den är klar i maj, juni, säger Ali Moeeni.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG