TREND. Coworking har blivit allt mer populärt de senaste åren. Foto: Avenyfamiljen

Nytt kontorskollektiv i centrum – utan hyra

Kontorskollektiv, eller coworking, är lokaler som gemensamt nyttjas av olika yrkesgrupper. Nu öppnar en 350 kvadratmeter stort kontorskollektiv i centrum – helt utan hyreskostnad.

  • Publicerad 10:16, 14 maj 2019

Bakom satsningen ligger Avenyfamiljen och platsen är de gamla banklokalerna på Sprängkullsgatan/Lilla Bergsgatan vid Skanstorget. Samma plats där Avenyfamiljen på längre sikt planerar ett nytt hotell i 16 våningar.

Ingång via bankvalv – nytt superhotell vid Skanstorget

I den undre våningen blir det kafé och i den övre ett 350 kvadratmeter stort kontorskollektiv med trådlös fiber, konferensrum, soffor, fåtöljer och arbetsplatser.

– Det vi skapar här är unikt i staden eftersom det är helt fritt att sätta sig här, inga bokningar, inga kostnader, det har ingen gjort tidigare tror jag, vanligtvis kostar coworking-ytor ju hyra, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda och det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser, säger Tobias Hamberg, VD Avenyfamiljen i ett pressmeddelande.

På kvällen förvandlas övervåningen till en plats för häng med exempelvis pingis, brädspel, pizza och öl.

– Drömmen är att skapa en kreativ startupmiljö som är inbjudande och okomplicerad, perfekt för att sitta och skriva eller för kreativa möten och den som vill kan stanna kvar efter arbetsdagen och fortsätta ha ett skönt häng ända till småtimmarna, säger Tobias Hamberg.

Foo Kafé och Foo Co öppnar på fredag, 17 maj.

Efter omröstningen: Så blir nya Skanstorget

Vi är GBG