Elektronik säljer bäst i Sverige just nu. Foto: Gabriel Tjulander

...och här är prylarna som ger dig snabba cash

Julen har passerat och vi kliver in i den fattigaste veckan på året. Detta märks inte minst på säljsidan Blocket där julklapparna vi inte blev helt nöjda med nu har börjat annonserats ut.

  • Publicerad 06:00, 21 jan 2017

– Se över vad du har i byrån eller garderoben och fundera på när du senast använde sakerna. Har du inte använt dem på något år och inte kommer att använda dem inom den närmaste tiden då kanske det är dags att sälja, säger Elin Mattsson, kommunikatör på Blocket.

Mest elektronik

Tittar vi på statistiken ser vi att det är elektronikprylarna som annonseras ut mest just nu och enligt Elin är det den kategorin du ska sikta in dig på om du vill tjäna bra pengar.

– Elektronik har ofta ett högt andrahandsvärde så vill du tjäna snabba cash är det ett bra läge att sälja nu under januari, berättar hon.

5 smarta tips

Behöver du desperat få in snabba pengar på prylar som du inte längre använder så har Elin fem tips på hur du ska tänka för att snabbt få dem sålda.

1. Se över vad du har i byrån eller garderoben och fundera på när du senast använde sakerna. Har du inte använt dem på något år och inte kommer att använda dem inom den närmaste tiden - sälj av dem.

2. Sälj saker som är säsong just nu exempelvis längdskidor, skridskor eller snöslunga som många kan tänkas söka efter just nu.

3. Sätt upp spar mål, då blir fattigmånaden roligare, sätt gärna ett sparmål längre fram.

4. Använd en bra bild när du lägger ut din annons. Fota detaljer, numrering och fler bilder ökar chansen till snabb försäljning.

5. Ha en beskrivande rubrik och annonstext. Ha med modellnamn i rubriken och ta med mått och andra detaljer för att beskriva saken på bästa möjliga sätt. Om du säljer en helt ny sak, använd ord som, obruten förpackning, nyköpt, felköp eller liknande.

Prylarna som säljer snabbast på Blocket just nu

Telefoner

Surfplattor

TV och Projektor

TV-spel

Bärbara datorer

Tvättmaskin och Torktumlare

Diskmaskin

Takboxar och Takräcken

Kyl och Frys

Spis och Micro

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG