Misstänkt mord. Byggarbetsplatsen där mannen hittades spärrades av för en teknisk undersökning. Foto: Mostphotos

Oklara omständigheter kring död man på arbetsplats

Den man i 20-årsåldern som under onsdagsmorgonen hittades död på en byggarbetsplats i Askim är fortfarande oidentifierad. Polisen har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

  • Publicerad 11:13, 20 maj 2021

Vi har en hypotes om vem det kan vara men vi vet inte helt säkert ännu.

Det var vid 07-tiden på onsdagsmorgonen som polisen larmades till en byggarbetsplats i Askim där en man i 20-årsåldern hittats död.

Larmet hade först kommit in som ett hjärtstopp, men omständigheterna kring dödsfallet gjorde att man inte kunde utesluta brott.

– När polispatrullen är på plats så är deras sammanvägda bedömning att inte utesluta att brott har begåtts. I samverkan med förundersökningsledare gjordes bedömningen att man ska starta en förundersökning om mord alternativt dråp, sa Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson Region väst under onsdagen.

Inte identifierad

Vilka omständigheter det ska röra sig om kunde han dock inte uttala sig om.

Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten strax innan klockan 15 på onsdagen kunde polisen meddela att man lyckats identifiera mannen till den grad att de kan ha en teori om vem han är.

– Vi har en hypotes om vem det kan vara men vi vet inte helt säkert ännu, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Hur mannen ska ha bragts om livet och om han jobbade på den aktuella arbetsplatsen kan polisen ännu inte uttala sig om.

Krönikor

Vem tar ansvar när framtidens byggstenar faller?

Krönika Analys. GöteborgDirekts reporter om skolgranskningen En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen… måndag 31/5 11:25

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Bilar, bilar och mer bilar

Debatt Replik: Bilar i centrum Det finns ett ökat intresse för att ta sig fram med elsparkcykel, elcykel och cykel som alternativ till privatägd bil… fredag 11/6 16:00