Fantasihus. Ola Månsson i Billdal tog hjälp av sina söner och snickrade ihop "Trolles lilla hus". Foto: Johanna Roos

Ola Månssons snickarglädje väcker fantasin

Mitt på Letsegårdsvägen i Billdal dök det i början av sommaren upp ett litet hus inne i berget med namnet "Trolle" skrivit på brevlådan. "Jag hade tid över och ville snickra ihop något roligt", säger Ola Månsson.

  • Publicerad 10:27, 29 aug 2020

Vi tömmer Trolles brevlåda nästan lika ofta som vår egen.

När jobbresorna ställdes in på grund av coronapandemin och Ola Månsson i Billdal istället började jobba hemifrån växte en idé som han länge haft.

– Jag hade lite överblivna brädor och annat liggandes och tänkte att jag skulle snickra ihop något roligt. Mina två vuxna söner har också varit med och hjälpt till.

Resultatet blev "Trolles lilla hus", ett litet stenhus i berget där det snälla trollet Trolle bor.

– Jag hade tänkt innan att just den platsen skulle passa för något sådant. Tanken var att det skulle bli något spännande för barnen och kanske något att komma ihåg från barndomen när de blir äldre.

Får många brev

Några plankor fick bli tak och väggar, en golvlist dörr och fönster och skorstenen byggdes av ett gammalt stuprör. Taket har han täckt med grästuvor och utanför dörren lyser en solcellslykta på kvällen. Även en liten brevlåda sattes upp utanför huset utmed Letsegårdsvägen.

Det dröjde inte länge förrän den svämmade över av brev från barn i området och fortfarande får han post så gott som dagligen.

– Han får teckningar där barnen ritar hur de tror att han ser ut, små penntroll och andra presenter. Vi tömmer Trolles brevlåda nästan lika ofta som vår egen, skrattar Ola Månsson.

Om breven har en avsändaradress så brukar Trolle svara och nu har han även fått en egen facebooksida.

– Vi var lite rädda för att huset skulle bli förstört, men det har fått vara kvar och det är kul. Det ligger även en förskola i närheten så barnen brukar gå förbi här och tycker det är spännande.

Göteborgsnöje

Hon gör Filmfestivalens affisch 2021

Nöje "Som göteborgare är det särskilt roligt" Hon är etablerade sedan 90-talet och har väckt uppmärksamhet med bland annat ett upp och nedhängande träd över Drottninggatan i Stockholm. Nu presenteras Göteborgskonstnären Charlotte Gyllenhammar...torsdag 3/12 10:03

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Synade min optiker – kan jag ångra mitt köp?

Konsument Konsument Får jag ångra mitt köp efter att jag synat min optiker? Vad gäller om jag köpt en vara över Facebook? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 22/11 11:51

Debatt

"Vi måste hitta sätt att binda ihop staden"

Debatt Debatt: Västsvenska Handelskammaren Med Älvstadens utbyggnad har en förflyttning av Göteborgs centrum börjat, här pekas Frihamnen ut som en ny mitt. Nu måste vi ta tag i frågan om hur vi binder ihop staden över vattnet och på Hisingen. lördag 28/11 11:40