Fantasihus. Ola Månsson i Billdal tog hjälp av sina söner och snickrade ihop "Trolles lilla hus". Foto: Johanna Roos

Ola Månssons snickarglädje väcker fantasin

Mitt på Letsegårdsvägen i Billdal dök det i början av sommaren upp ett litet hus inne i berget med namnet "Trolle" skrivit på brevlådan. "Jag hade tid över och ville snickra ihop något roligt", säger Ola Månsson.

  • Publicerad 10:27, 29 aug 2020

Vi tömmer Trolles brevlåda nästan lika ofta som vår egen.

När jobbresorna ställdes in på grund av coronapandemin och Ola Månsson i Billdal istället började jobba hemifrån växte en idé som han länge haft.

– Jag hade lite överblivna brädor och annat liggandes och tänkte att jag skulle snickra ihop något roligt. Mina två vuxna söner har också varit med och hjälpt till.

Resultatet blev "Trolles lilla hus", ett litet stenhus i berget där det snälla trollet Trolle bor.

– Jag hade tänkt innan att just den platsen skulle passa för något sådant. Tanken var att det skulle bli något spännande för barnen och kanske något att komma ihåg från barndomen när de blir äldre.

Får många brev

Några plankor fick bli tak och väggar, en golvlist dörr och fönster och skorstenen byggdes av ett gammalt stuprör. Taket har han täckt med grästuvor och utanför dörren lyser en solcellslykta på kvällen. Även en liten brevlåda sattes upp utanför huset utmed Letsegårdsvägen.

Det dröjde inte länge förrän den svämmade över av brev från barn i området och fortfarande får han post så gott som dagligen.

– Han får teckningar där barnen ritar hur de tror att han ser ut, små penntroll och andra presenter. Vi tömmer Trolles brevlåda nästan lika ofta som vår egen, skrattar Ola Månsson.

Om breven har en avsändaradress så brukar Trolle svara och nu har han även fått en egen facebooksida.

– Vi var lite rädda för att huset skulle bli förstört, men det har fått vara kvar och det är kul. Det ligger även en förskola i närheten så barnen brukar gå förbi här och tycker det är spännande.

Trafiken – minut för minut

GÖTEBORGSNÖJE

Debutant med siktet inställt på producentrollen

Klara Goliger släpper EP Med "22" solodebuterar Göteborgsmusikern Klara Goliger med mersmak. Men mest av allt siktar hon på producentrollen.lördag 19/9 17:40

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

GOW och Emigranternas hus vädjar till staden

Skriver öppet brev till kommunstyrelsen och kulturnämnden Nästa år fyller staden 400 år och att fira stadens födelsedag och framför allt dess människor i både nutid och dåtid är i sig självt en kulturmanifestation, ett hyllande av människans skapande på den...torsdag 27/8 11:52

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11