SPORTIGT. Den 5 och 6 maj kan barn och unga testa massa olika idrottsgrenar. Foto: Göteborg Stad/Liseberg/Olympic Day

Olympiska sporter och guldmedaljörer intar Liseberg

Fäktning, kung-fu eller kanske rugby. I helgen bjuder Liseberg inte bara på fartfyllda åk utan även svettiga idrottspass när flera OS-sporter intar nöjesparken.

  • Publicerad 14:02, 2 maj 2018

Under Olympic Day den 5 och 6 maj välkomnas barn och unga till Liseberg för att testa olika idrotter och träffa olympiska förebilder. Evenemanget arrangeras för att främja hälsa och föreningsliv bland barn och ungdomar i Göteborg och förhoppningen är att alla som vill delta kommer att hitta nya idrotter.

Lokala idrottsföreningar kommer finnas på plats och presentera flera olika sporter som fäktning, brottning, dans, tennis, klättring, rugby, gymnastik, karate och orientering.

Som extra inspiration kommer dessutom flera svenska olympier att vara på plats för tips och pepp.

"Bland annat dyker brottaren Jalmar Sjöberg upp tillsammans med OS-guldmedaljörerna Anna Hasselborg och Sara McManus från Sveriges damlandslag i curling" skriver Liseberg på sin webbsida.

Olympic Day är en kostnadsfri dag, är du 16 år eller yngre är det fri entré för hela familjen.

Arrangörerna bakom Olympic Day är Sveriges Olympiska Kommitté (SOK), Göteborgs Stads idrotts- och föreningsförvaltning, SISU Idrottsutbildarna, Västra Götalands Idrottsförbund (VGIF) och Liseberg.

Olympic Day

Vad: Sedan 2011 har SOK, tillsammans med lokala arrangörer, genomfört drygt 200 Olympic Day. Under dessa dagar har över 100 000 barn varit med och fått möjlighet att prova på olika idrotter tillsammans med lokala föreningar och samtidigt träffa inspirerande olympier.

När: 5 - 6 maj

Var: Liseberg

Övrigt: För att barn och ungdomar i Göteborgsområdet ska kunna delta kommer det vara fri entré att besöka Olympic Day. Mer information finns på Olympic Days hemsida.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG