TVEKSAMMA. Förvaltnings AB Framtiden, är tveksamma till förslaget om att ombilda 200 hyresrätter till andelslägenheter i Hammarkullen. Foto: Wikipeida

Ombildning i Hammarkullen kan stoppas

Det kommunala Bostadsbolaget vill ombilda 200 hyresrätter i Hammarkullen till andelsägarlägenheter. Men planerna kan stoppas då moderbolaget, Förvaltnings AB Framtiden, är skeptiska till förslaget.

  • Publicerad 13:10, 21 nov 2018

Planerna på att omvandla omkring 200 hyresrätter i Hammarkullen till andelsägarlägenheter kan stoppas. Ägarformen har bland annat fått kritik för att det saknas särskild lagstiftning som reglerar den och Förvaltnings AB Framtiden ställer sig nu tveksamma till ombildningen.

Läs mer: 200 hyresrätter snart till försäljning i Hammarkullen

– Det handlar framförallt om att modellen inte är prövad ordentligt. Det är många allmännyttiga bolag i Sverige som har fått den här frågan och som har avvisat, säger Lars Johansson (S), styrelseordförande för Förvaltnings AB Framtiden.

Privat företag tjänar stort

Hem & Hyra har även granskat upplägget och menar att ett privat företag är avgörande vid den planerade ombildningen.

Tidningen skriver att företaget har skapat andelsägarmodellen och bli som en guide för Bostadsbolagets för hur försäljning ska genomföras samtidigt som företaget kommer att tjäna pengar på varje lägenhet som säljs. Ju fler lägenheter som säljs och ju oftare de byter ägare, desto mer pengar till Andelsägarbolaget.

Vad händer nu med ombildningen?

– Vi har sagt att vi ska utreda frågan ordentligt och det gör vi i en särskild arbetsgrupp. Det kommer ta ett tag innan vi kommer med ett definitivt ställningstagande, säger Lars Johansson (S). 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG