Stabilt. De tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter ökat mest i Lundby +4,9 procent och Norra Hisingen +3,4 procent. Foto: mostphotos

Området som ökar mest på bostadsmarknaden

Trots krig, ekonomisk oro och svarta tidningsrubriker var det små förändringar på bostadsmarknaden i april. Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik.

  • Publicerad 12:36, 10 maj 2022

Under april månad steg villapriserna i Göteborg med 1 procent. För bostadsrätter var priserna däremot oförändrade. Men tittar man tre månader tillbaka har det hänt en hel del. Inte minst på Hisingen.

De tre senaste månaderna har priserna på bostadsrätter ökat mest i Lundby +4,9 procent, Majorna-Linné +3,5 procent och Norra Hisingen +3,4 procent.

Angered-Bergsjön är den enda stadsdel som noterar nedgång med -6,5 procent.

Svårt att förutspå

Hur priserna kommer utvecklas den närmaste tiden är svårt att förutspå, men Sven-Erik Kristensen, vd Bjurfors Göteborg, tror på relativt små förändringar.

– I Göteborg har vi fortsatt en stabil och väl fungerande bostadsmarknad. Det mesta av utbudet säljs snabbt och till lika höga priser som tidigare, oavsett om det är en villa, fritidshus eller bostadsrätt, säger Sven-Erik Kristensen, som menar att den senaste tidens turbulens ännu inte spillt över på bostadsmarknaden.

– Däremot kan vi se att det går lite trögare för bostäder som kräver stora renoveringar och mindre lägenheter i ytterområdena. Det här ser jag som en direkt effekt av ekonomiska försämringar för hushållen. I tuffa tider är det tyvärr förstagångsköpare som redan har små marginaler som drabbas hårdast.

Göteborgsnöje

Musikalartisten som vill värna om miljön

Nöje Anders Wängdahl. Aktuell med singel. Han har precis avslutat sitt engagemang i Göteborgsoperans "Kärlek skonar ingen". Nu är musikalartisten Anders Wängdahl aktuell med sin egen musik. Singeln "The end" beskriver han som en apokalyptisk...fredag 27/5 17:30

Krönikor

Påsken en tradition för göteborgarna

Krönika Tradition. Älskar äggjakt. Göteborgarna älskar påsken och särskilt äggjakten. Andra traditioner som påskeldar är också högst levande i Göteborg med omnejd.lördag 16/4 6:30

Debatt

"Sänk priset på kollektivtrafik – för allas skull"

Debatt Debatt. För dyrt att välja kollektivt fram för bilen. Man får ofta höra att man ska åka buss eller tåg istället för bil, men varför ska man göra det när det nästan kostar lika mycket? Det frågar sig artikelförfattaren.söndag 22/5 11:20