Omtvistat. Basketkorgarna som togs ner i somras kan vara på väg upp igen. Foto: Mostphotos

Omtvistade basketkorgar får en andra chans

De omtvistade basketkorgarna på Eriksberg kan få en andra chans. Efter att grannar klagat på ungdomsstök plockades korgarna ner. Nu ska kommunen titta på en lösning som gynnar såväl boende som spelare.

  • Publicerad 13:15, 26 nov 2020

Vi bor i en större stad, där många viljor finns och ska få finnas.

AnnaSara Perslow (C), ordförande i park- och naturnämnden. Foto: Pressbild

Det var efter att några grannar klagat på att de stördes av ungdomar som samlades nattetid vid basketkorgarna vid Monsungatan på Eriksberg som kommunen plockade ner korgarna i juni i år.  

Även polisen på Hisingen höll med om att det varit mycket stök kring korgarna.

– Det har varit buskörningar med bil och parkeringsplatsen har varit överfull. Vi har även fått tips om att det sker narkotikaförsäljning vid basketplanen, säger Per Hellström som är biträdande polisområdeschef på Hisingen till GöteborgDirekt i en tidigare intervju.

Basketkorgar togs ned – skulle lösa stöket i Eriksberg

Ny lösning

Nu vill stadsdelen Lundby att park- och naturnämnden tänker om och hittar en lösning som både gynnar både ungdomarna och de boende så att de populära korgarna kan sättas upp igen.

Nämndens ordförande AnnaSara Perslow (C) bekräftar att förvaltningen har fått i uppdrag att lösa situationen.

– Nu kommer vi att utreda frågan ytterligare för att ta fram en hållbar plan framåt, så att området kan få ett brett utbud av bra utomhusaktiviteter, säger hon och tillägger:

– Det är viktigt att tänka på att vi bor i en större stad, där många viljor finns och ska få finnas. Men då är det också viktigt att vi människor i staden tar hänsyn till varandra. Park- och naturnämnden vill aktivt verka för mer utomhusaktivitet och redan i somras hänvisade nämnden till de basketkorgar som finns i Färjenäsparken.

Så halverades brotten i Biskopsgården

Göteborgsnöje

Filmen om Nationalteatern premiärvisas på filmfestivalen

Nöje Premiär. Extrainsatt i sista sekund. "Vi är barn av vår tid" har extrainsatts i Göteborgs filmfestivals program. Den 6 februari visas filmen, som därmed får världspremiär.tisdag 26/1 16:37

Krönikor

Jernberg: Så ger du kritik på ett smartare sätt

Krönika Retorik Kritik kan både vara svårt att ta emot och att ge. Det här ska du tänka på för att kritiken inte ska landa fel hos mottagaren. söndag 29/11 12:10

Konsumentfrågan

Lämna inte ut ditt bankkort till okänd person

Konsument Konsumentfrågan Hur tidigt måste man anmäla ett fel på julklappen för att få ersättning och är det okej att lämna ut sitt bankkort till ett företag som ber om det? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. lördag 2/1 15:30

Debatt

Miljöpartiet: "Hedersvåldet lever kvar"

Debatt Fadimedagen 21 januari Det är nu 19 år sedan Fadime Şahindal mördades av sin egen pappa. Hon hade under många år med stort mod kämpat för den frihet som många tar för given. torsdag 21/1 14:20