#Viställerupp. Önnereds HK deltar i uniksatsning för barn och unga. Foto: Önnereds HK

Önnereds HK med i unik handbollssatsning

Önnereds handbollsklubb deltar i världsunik manifestation för barn och ungdomar. Nu startar de upp ett nytt projekt med förhoppningen att kunna stötta ungdomar i Tynnered.

  • Publicerad 12:29, 10 nov 2019

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

Under ett antal veckor framöver kommer Svensk Elithandboll, SHE, och Handbollsligans alla lag spela matcher till förmån för ungas hälsa, integration och inkludering.

Varje klubb bedriver egna verksamheter och projekt utifrån sina egna utmaningar och möjligheter.

Axel siktar mot Paralympics 2024

Satsningen går under parollen #viställerupp och alla klubbar kommer spela i tröjor som signalerar deras deltagande i satsningen.

– Vi planerar ett heltäckande projekt avseende hälsa, sysselsättning & trygghet. Tillsammans med ett antal större samarbetspartners, hoppas vi kunna starta upp detta spännande projekt redan i början av 2020, säger Önnered HK’s projektansvarige Jozo Matovac.

Önnereds handbollsklubb anordnar årligen en resa till Auschwitz för medlemmar i 14-årsåldern. De driver även en ”Skötsamhetskampanj” samt speciella handbollsgrupper för konfirmandundervisning.

Specialtröjor. Alla klubbar kommer spela i tröjor som signalerar deras deltagande i satsningen.

Sedan något år tillbaka erbjuder de även barn och ungdomar med intellektuella funktionsnedsättningar möjligheten att vara med och träna handboll.

– Vårt kommande projekt handlar om att stötta barn- och ungdomar i stadsdelen Tynnered, säger Jozo Matovac.

Förskola i Önnered stängs efter utdömda lokaler

Klubbarnas olika projekt kan exempelvis handla om att skapa skolaktiviteter för att sätta fler barn i rörelse, integrationsprojekt för nyanlända eller aktiviteter för barn med funktionsvariationer.

– Som vd för Handbollsligan och SHE är jag mycket stolt över denna satsning. Det här är en världsunik manifestation eftersom den innefattar alla 26 lagen på både dam- och herrsidan, säger Peter Gentzel.

Vi är GBG