Skapar med ord. Louise Halvardsson är romanaktuell. Foto: Kai Martin

Orden har följt Louise Halvardsson genom livet

Hon är aktuell med sin fjärde bok. Sedan hennes förra roman har det gått tio år. – Det kan tio år igen för nästa, säger Louise Halvardsson.

  • Publicerad 14:48, 24 sep 2019

Med nyligen publicerade "Punkpoet med svensk brytning" blir det gästspel på Bokmässan. Louise Halvardsson kommer för att finnas i Skriva förlags monter och delta i två seminarier.

– Sedan kommer jag sova i en vecka. Det är så mycket kommers. Jag vet inte om det är mitt forum.

Orden har varit med henne i livet, från uppväxten i Nässjö till tio år i Brighton för att nu vara hennes levebröd i Göteborg.

– När jag började lyssna på punk och hårdrock började jag skriva egna texter, säger hon, som inspirerades av förebilder som Patti Smith, Lou Reed och Thåström.

– Hade jag varit musikalisk hade jag startat ett band.

Istället sökte hon sig till öppna scener och poetry slam enligt punkdevisen "do it yourself!". Nu försörjer hon sig som föreläsare, författare och scenpoet där "Punkpoet med svensk brytning" är hennes andra roman, men fjärde bok.

– Jag skrev den först på engelska och hade en agent för den som jag sedan sparkade. Så översatte jag den, men det blev som med Google translate, så den fick ligga i tre år. Jag trodde det var slut med romanskrivandet, säger Louise Halvardsson uppriktigt.

– Men när jag en gång var uttråkad läste jag den för att upptäcka att den var rätt så bra.

Så romanen fick en ny chans. Nu direkt skriven på svenska.

Louise Halvardsson

Är: Författare, föreläsare och scenpoet, 37 år. Uppvuxen i Nässjö, flyttade till Brighton för tio år för att nu bo och verka i Majorna, Göteborg. Jobbar med microförlaget Poesiwerken, är engagerad i Göteborgs Poetry Slam och Författarcentrum Väst. Hon har en kandidatexamen i etnologi och journalistik (JMG)  från Göteborgs Universitet.

Aktuell: Med romanen "Punkpoet med svensk brytning".

Vi är GBG

    Vi är GBG