Simhall eller inte? Majoriteten lovar det - om de behåller majoriteten i nästa val. Foto: Mostphotos

Östra Göteborg lovas simhall

Lagom till stadens 400-årsjubileum ska Kortedala eller Bergsjön få en nya badanläggning - det lovar det rödgröna styret. Men Håkan Lundqvist som länge kämpat för frågan är skeptisk.

  • Publicerad 15:10, 22 jun 2017

En ny simhall i Kortedala eller Bergsjön med, som minst, en 25-metersbassäng, utlovas av det rödgröna styret till 2021. Men i den nyklubbade budgeten finns inga pengar avsatta vilket kommunalråd Daniel Bernmar förklarar så här:

– Vi har gett en instruktion i budgeten som handlar om nästa steg i strategin. Nu vill vi att idrott- och föreningsförvaltningen tar tag i det inför nästa investeringsperiod som rör 2019 och framåt. Fram till dess är det en planingsfråga.

Men du lovar att det står en simhall i östra Göteborg 2021?

– Nu är det ett val emellan och man ska aldrig lova saker som andra kan ta bort. Men kommer planeringsarbetet igång i den takt vi hoppas står en hall färdig i slutet av nästa mandatperiod. Givet att vi behåller vår budgetmajoritet. De borgerliga partierna har inte visat samma intresse för att göra investeringar i form av anläggningar för idrott och motion.

Det känns som att valrörelsen redan dragit igång. Är det här valfläsk?

– Inte mer än att vi driver vår politik.

Men kortedalabon Håkan Lundqvist som under flera år slagits för en simhall i området vågar inte lägga champagnen på kylning än.

– Nej, jag är inte övertygad om detta. Det är ju inte alls säkert att de behåller sin majoritet. Och hade de menat allvar med att minska segregationen så hade man byggt ett bad här med en gång istället för att satsa på ett nytt centrumbad.

Själv har han tillsammans med simhallsgruppen en utställning på Bergsjöns bibliotek och har dessutom samlat in knappt 3 000 namnunderskrifter. Och några planer på att slå sig till ro har han inte.

– Nej, läget är akut. Vi tänker uppvakta kommunfullmäktige efter sommaren när beslutet om centrumbadet ska tas. Då ska vi lämna över namnen och kräva att det görs något. Jag misstror det tills det finns ett beslut.

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"För oss är det tydligt – välfärden måste sättas först"

Debatt Socialdemokraterna Välfärdsarbetarna utför några av de allra viktigaste arbetsuppgifterna vi har i samhället. De tar hand om våra barn och äldre, vårdar de sjuka och utbildar de unga. torsdag 2/7 10:21

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11