"Otroligt att ingen skadades"

En 30 meter lång och sex våningar hög byggnadsställning rasade vid 13.30-tiden nära Avenyn. Räddningstjänsten har sökt igen rasmassorna och meddelar att ingen person har skadats. ”Helt otroligt egentligen”, säger polisens presstalesman.

  • Publicerad 16:51, 27 feb 2018

– Jag hörde världens smäll och sprang ut, berättar ett vittne till Göteborg Direkt.

Vid klockan 13.30 i dag rasade en 30 meter lång och sex våningar hög byggnadsställning i hörnet Avenyn och Engelbrektsgatan mitt i centrala Göteborg.

Räddningstjänsten var snabbt på plats och har sökt igenom rasmassorna med hund. De meddelar nu att ingen person har kommit till skada i ställningskollapsen.

– Det har hamnat mycket på gatan. Det är helt otroligt egentligen att ingen har skadats, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Enligt polisen har endast en bil som stod parkerad på gatan skadats av ställningsdelarna.

– Man ser att ställningen rivits loss från huset. Det är stora skador i tegelfasaden. Det ligger som ett plockepinn, berättar ett vittne som var på platsen direkt efter rastet.

Orsak till raset ännu okänd

Vad som orsakat kollapsen är ännu oklart. Men polisen har bland annat dokumenterat raset uppifrån en helikopter och ska prata med ställningsföretaget som är på väg till platsen. Polisen kommer även höra förbipasserande vittnen.

Kollektivtrafiken rullar åter och Gatukontoret är på gång med att sätta upp staket runt rasmassorna. Hur lång tid det kommer att ta för att få bort alla ställningsrester är oklart.

– Kranbilar är beställda för att röja upp, säger Peter Adlersson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG