Oväntade kombon: Fikafavoriten ska bli törstsläckare

Göteborgs Kex klassiska bakverk Baddaren kan knappast kallas törstsläckare. Men snart finns räddningen för de mest hugade fansen - ett öl med sötsaken som förebild.

  • Publicerad 17:30, 14 feb 2018

När Göteborgs-Kex i förra veckan meddelade att Baddaren tillfälligt fanns till försäljning i Bräckboden i Kungälv blev det rusning.

Läs också: Äntligen, nu säljs Baddarna igen!

Bakverken, vars popularitet till och med resulterat i egna Facebook-grupper, ingår inte i det ordinarie sortimentet utan bakas en till två gånger om året då fabriken har kapacitet. Den här gången resulterade tre dagars produktion i 40 000 påsar med de chokladöverdragna kexen med arraksskum.

Nu planerar Göteborgsbryggeriet Poppels att tillsammans med sin dansk-amerikanska kollega Evil Twin att göra öl inspirerat av bakverket, det skriver beernews.

Läs mer: Nu ska det bli öl av klassiskt bakverk

– För oss vore det kul att få fram de smakerna, framför allt arraken. Vi har testat att smaka Baddaren tillsammans med den Biscotti Break som vi redan bryggt här och smakerna matchar verkligen varandra, säger Mats Wahlströms på Poppels.

Ett bakverk som gjort en omvänd resa är ölsemlan som vi skrivit om tidigare.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG