Kriget om motet. Överklagan av Trafikverkets ramper till Hovåsmotet kan sinka projektet rejält. Foto: Markus Andersson (arkivbild)

Överklagan hotar sinka Hovsåsmotets nya ramper

Två ytterligare ramper vid Hovåsmotet är något som många i södra Göteborg vill se bli verklighet, vilket trafikverket också jobbar för, men det finns de som motarbetar projektet. Och i nuläger ser det ut att dra ut extra på tiden.

  • Publicerad 12:15, 11 aug 2018

LADDA NER VÅR APP: Iphone Android

I förra veckan ringde en läsare in till Göteborg Direkts redaktion och var upprörd över att det, enligt honom, inte händer något med Trafikverkets projekt att bygga två ytterligare ramper på Hovåsmotet. Svaret till honom, och alla andra som väntar på att byggandet kommer igång, är att det kan komma att dröja ett bra tag till och utsikterna att kunna börja bygga 2019 ser inte goda ut.

Läs även: Ny pendelparkering öppnas vid Nya Hovås

– Vi väntar nu på ett beslut om vi får ta marken i anspråk men efter det beslutet finns det ju även möjlighet att överklaga, vilket sannolikt kommer att hända, säger Johanna Heribert projektledare på Trafikkontoret.

I den här frågan finns det två läger, de som likt den upprörde läsaren är trött på att åka av vid Brottkärrsmotet och omvägen genom Nya Hovås för att sedan åka upp mot Hovåsmotet. På andra sidan har vi de boende längs Gamla Särövägen.

– De som bor på Gamla Särövägen tycker inte om att vi bygger ramper för att det kan bli en smitväg upp mot Sisjön. De tycker redan i dag att det är mycket trafik och det är klart att det kommer öka något men samtidigt kommer bullernivåerna för dem sänkas då vi sätter upp bullerplank, säger Johanna Heribert och fortsätter:

Läs även: Planen för 158:ans trafik växer fram

– Det är en vågskål man får jobba med som projektledare, man försöker tillgodose så många som möjligt men det är sällan alla blir nöjda.

Skulle projektet bli överklagat så hamnar frågan hos regeringen och det faktum att det är valår tror Johanna inte kommer skynda på processen, snarare tvärt om.

– När det är valår så händer det ju ännu mindre så det kommer nog dröja minst ett år innan de behandlar det ärendet.

Trafiken – minut för minut

DEBATT

"Bryt ihop men se till att gå vidare"

Retorikcoachen om coronapandemin. Alla påverkas vi av den rådande corona-situationen men vissa slår den hårdare mot. Jenny Ralphsson Jernberg vet hur man tar sig genom tuffa motgångar.tisdag 24/3 16:53

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57