Översvämningarna: Trafikverket utreder skydd

Översvämningarna i Kållered har ställt till det rejält i trafiken under tisdagen och onsdagen. Området är särskilt utsatt för översvämningar och sedan tidigare pågår en utredning som tittar på hur man ska kunna skydda infrastrukturen vid skyfall.

  • Publicerad 10:40, 11 sep 2019

På onsdagsförmiddagen öppnade Trafikverket upp E6 i södergående riktning igen efter att motorvägen varit avstängd i båda riktningar på grund av översvämningarna.

Översvämning stoppar trafiken på E6

– När vi kan öppna upp helt och hållet går inte att säga. Det kommer ta ganska lång tid. När vattnet runnit undan måste vägen besiktigas innan de öppnas. Det måste kontrolleras så att det inte har uppkommit några skador. Det är den processen vi har framför oss nu, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Finns det något ni kan göra för att skynda på?

– Nej, vi måste låta vattnet sjunka undan i sin egen takt. Man kan inte göra något manuellt eftersom omgivningen är sprängfylld med vatten.

Domen: Göteborg chanslöst mot skyfall

Efter skyfallet: Sören fick källaren vattenfylld

Att E6 stängs av i båda riktningar på grund av översvämningar är väldigt ovanligt.

– Jag pratade med projektledaren. Han har jobbat i sex år och under den tiden har det inte hänt tidigare, säger Beisi Sundin.

Experten: Extremt skyfall katastrof för Göteborg

Kållered ligger lågt och är särskilt utsatt för översvämningar. Sedan tidigare pågår en utredning som tittar på hur man kan skydda infrastrukturen vid skyfall.

– Det är ett arbete som Trafikverket gör tillsammans med Mölndals Stad. Man håller på att titta på vad man kan göra så sådana här situationer inte ska kunna uppstå, säger Beisi Sundin.

Försenat översvämningsskydd i Mölndalsån

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

DEBATT: "Vi vill att alla skall känna trygghet på sjön"

Kräver lagstiftning om båtkörkort för snabba båtar och vattenskotrar Vi båtorganisationer med drygt 300 000 medlemmar i Svenska Båtunionen, Svenska Kryssarklubben och Svenska Seglarförbundet vill se obligatoriskt båtkörkort för alla som framför båtar inklusive...torsdag 16/7 15:08

KRÖNIKOR

Tjulander: Göteborg Direkt går på sommarlov

Krönika När vi skålade in det nya året hade väl ingen kunnat ana vilken vår och sommar vi stod inför. Året som skulle bli det bästa... fredag 10/7 14:08

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11