Översvämningarna: Trafikverket utreder skydd

Översvämningarna i Kållered har ställt till det rejält i trafiken under tisdagen och onsdagen. Området är särskilt utsatt för översvämningar och sedan tidigare pågår en utredning som tittar på hur man ska kunna skydda infrastrukturen vid skyfall.

  • Publicerad 10:40, 11 sep 2019

På onsdagsförmiddagen öppnade Trafikverket upp E6 i södergående riktning igen efter att motorvägen varit avstängd i båda riktningar på grund av översvämningarna.

Översvämning stoppar trafiken på E6

– När vi kan öppna upp helt och hållet går inte att säga. Det kommer ta ganska lång tid. När vattnet runnit undan måste vägen besiktigas innan de öppnas. Det måste kontrolleras så att det inte har uppkommit några skador. Det är den processen vi har framför oss nu, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Finns det något ni kan göra för att skynda på?

– Nej, vi måste låta vattnet sjunka undan i sin egen takt. Man kan inte göra något manuellt eftersom omgivningen är sprängfylld med vatten.

Domen: Göteborg chanslöst mot skyfall

Efter skyfallet: Sören fick källaren vattenfylld

Att E6 stängs av i båda riktningar på grund av översvämningar är väldigt ovanligt.

– Jag pratade med projektledaren. Han har jobbat i sex år och under den tiden har det inte hänt tidigare, säger Beisi Sundin.

Experten: Extremt skyfall katastrof för Göteborg

Kållered ligger lågt och är särskilt utsatt för översvämningar. Sedan tidigare pågår en utredning som tittar på hur man kan skydda infrastrukturen vid skyfall.

– Det är ett arbete som Trafikverket gör tillsammans med Mölndals Stad. Man håller på att titta på vad man kan göra så sådana här situationer inte ska kunna uppstå, säger Beisi Sundin.

Försenat översvämningsskydd i Mölndalsån

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Så gör du om du swishat fel

Konsument Gäller ångerrätt på nätauktion och hur gör jag om jag skickat pengar till fel person? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. torsdag 3/9 16:37

DEBATT

"Rädda verksamheterna i Kommersen"

Debatt: Miljöpartiet Nu hotas Cykelköket och Solidariskt Kylskåp i Kommersen vid Masthuggskajen. De måste räddas skriver en rad miljöpartistiska politiker. tisdag 22/9 11:56

KRÖNIKOR

Tjulander: Gör som gymnasieskolan – håll till höger

Krönika. Göteborg Direkt har kartlagt hur gymnasieskolorna hanterar pandemin under skolstarten. Något som vi borde ta efter i samhället i stort menar artikelförfattaren. måndag 14/9 16:45

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11