Pablo Matisse vill fånga energin i tvåminuterslåtar

Ambitionsnivån är det inget fel på. Inte musiken heller. Klart att Göteborgsbandet tar namnet från två av konstvärldens främsta konstnärer.

  • Publicerad 17:17, 2 nov 2018

Per Stålberg, stark man i Division of Laura Lee, hade en vision. Vad händer om man förenar energin från punken och hardcoren? Det som en gång fått in honom på musikbanan.

– Jag skissade några demor och spelade in en av dem själv – "Hold us down". Spelade den för Samuel Järpvik och Mikael Björklund. vi hörde av oss till Ian som var på, förklarar han.

Ian Person är den förre Union Carbide Production-gitarristen som sedan blev medlem i Soundtrack Of Our Lives till bandet la ner 2012.

Det låter som om ni är ett krogprojekt som blivit verklighet?

– Faktum är att första gången vi gick på krogen tillsammans var det för bandbilder och bandnamnet.

Det geniala namnet presenterade Samuel Järpvik, en mix av Pablo Picassos förnamn och Henri Matisse efternamn.

Per Stålberg ler nöjt när han berättar:

– Det finns inget som stör hardcorevärlden så mycket som då det blir artyfarty.

Han erkänner att han först inte förstod kopplingen mellan konstnärsgiganterna.

– Jag tyckte namnet var bra. Men det var när Samuel undrade om jag inte fattade, som polletten trillade ner.

I dagarna har bandet release på debutalbumet "Rise", en vinylskiva som är de två EP-plattor som bandet släppt sammanslagna till ett.

Pablo Matisse

Är: Per Stålberg, Ian Person, Samuel Järpvik och Mikael Björklund. Kommer från banden Division Of Laura Lee, Soundtrack Of Our Lives och Affordable Hybrid.

Bas: Göteborg.

Aktuella: Med releasen av vinylen "Rise" som är bandets två ep:n plus extraspår. Hade nyligen releasefest på Holy Moly på Andra Långgatan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG