Pappans erkännande – dödade fru och barn

En man i 40-årsåldern häktades under onsdagen på sannolika skäl misstänkt för mord på sin fru och sina två barn i Tynnered. Under häktningsförhandlingen erkände mannen de faktiska omständigheterna.

  • Publicerad 15:47, 5 sep 2018

Vid fem-tiden på söndagsmorgonen, den 2 september, ringde en man hemmahörande i Tynnered till polisen och berättade att han hade tagit livet av sin familj.

När polisen kom dit hittade de en död kvinna och två döda barn inne i lägenheten. Mannen greps och lägenheten spärrades av för en teknisk undersökning.

Under onsdagens häktningsförhandling beslutade rätten att mannen skulle häktas på sannolika skäl misstänkt för mord i tre fall.

– Han erkänner de faktiska omständigheterna. Han lämnade en berättelse men jag vill inte berätta mer om det nu av hänsyn till de avlidna och anhöriga. Det här har precis hänt och det är ett väldigt känsligt läge, säger kammaråklagare Helena Treiberg Claeson.

Kommer han genomgå någon rättspsykiatrisk undersökning?

– Jag har förordat rätten en sådan och försvaret tyckte också det var en bra idé. Det kan göras om det finns övertygande bevisning eller vid ett erkännande. Någon övertygande bevisning har vi inte så här tidigt men i och med att han erkänner så kan jag inte tänka mig något annat än att det görs en sådan, säger Helena Treiberg Claeson.

Efter gripandet har mannen suttit häktad hos polisen men eftersom han mådde så pass dåligt har han flyttats till en rättspsykiatrisk klinik.

Åtal ska väckas senast 19 september med Helena Treiberg Claeson säger att hon kommer behöva längre tid än så.

– Det är ingen som tror att jag kommer vara klar då så jag kommer begära många förlängningar. Hur många vågar jag inte säga. Det beror på hur snabbt vi får alla besked.

Stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg har i veckan erbjudit krisstöd.

– Dels till den förskolan som var aktuell, till personalen och föräldrar. Dels till andra parter i nätverket runt familjen i stadsdelen. Av erfarenhet vet vi att personer som behöver mer hjälp ofta behöver det efter ett litet tag. Därför har vi informerat om att vårt stöd finns att tillgå även längre fram, säger Carina Falkewall, sektorschef för individ- och familjeomsorg i Västra Göteborg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG