Stängt. På grund av organiserade slagsmål är RE-garaget stängt. Foto: Byrd/Dino Soldin

Parkeringshus avstängt efter organiserade slagsmål

Efter att organiserade slagsmål ägt rum inne i ett parkeringshus på Lindholmen har fastighetsägaren Älvstranden i samråd med polisen valt att vidta drastiska åtgärder.

  • Publicerad 15:30, 5 maj 2021

Från och med den 23 april har parkeringsmöjligheterna inne i RE-garaget på Lindholmen stängts av. Anledningen till det är att det har förekommit organiserade slagsmål inne i lokalen. Slagsmålen har samlat många människor och skapat en otrygg miljö.

– Det var hyresgäster i området som uppmärksammade oss om att garaget har känts otryggt nattetid på grund av detta, säger Manne Fridell, kommunikatör på Älvstranden Utveckling som äger byggnaden.

Älvstranden Utveckling fick först kännedom om problematiken för ett halvår sedan. Sedan dess har de tagit emot samtal från hyresgäster vid ett tiotal tillfällen enligt Manne Fridell.

– Vi är med i en säkerhetsgrupp tillsammans med Parkering Göteborg och polisen, där vi har tagit upp klagomålen. Det är i samråd med dem som vi tog beslutet att stänga parkeringshuset.

RE-garaget är en gammal varvsbyggnad som sticker ut med sina ljusa väggmålningar på fasaden mot älven.

– Just nu tittar vi på olika säkerhetslösningar som gör att det ska kännas tryggt att ha garaget öppet. Målet är att kunna ha öppet dagtid men stängt nattetid, säger Manne Fridell.

Foto: Byrd/Dino Soldin

Vi är GBG