Helgens möjligheter. SeLest bjuder på Mozarts "Requiem" i Annedalskyrkan. Steget bjuder på ny musik på Stora Teatern. Danny Saucedo har premiär på sin show. Allt i påskhelgen. Foto: Pressbilder/Edvin Bergström

Påskledigt! Här är bästa tipsen för långhelgen

Möjligheten till nöjen och andra aktiviteter är sprängfyllt som ett påskägg. Från premiären på Danny Saucedos show till klassisk, brittisk dödsmetal. Eller kanske hyllad teater eller Selests prisade version av Mozarts "Requiem".

  • Publicerad 10:30, 29 mar 2018

Mozarts musik

Vad: Göteborgsbandet SeLest blandar pop och klassisk musik inspirerat av isländska Sigur Rós, Bach och Mozart. När bandet gjorde sin nytolkning av Mozarts "Requiem" för fem år sedan fick det stor uppmärksamhet. Konserten i Vara konserthus filmades av SVT och fick höga tittarsiffror på SVTplay senare. Nu bjuder SeLest på "sitt" "Requiem" igen. Denna gång på hemmaplan.

Var: Annedalskyrkan.

När: Torsdag 29 mars, 20.00.

Info: Hittar du här!

Dannys succéshow

Vad: Danny Saucedos show "Nu!" har med rätta blivit kritikerrosad. Efter två säsonger på Hamburger Börs i Stockholm är det nu dags för en spelsejour i Göteborg. På the Theater får både artisten och showen en ny utmaning med en större – både bredare och djupare – scen.

Var: The Theatre, Gothia Towers.

När: Premiär torsdag 29 mars, showstart 21.00. Spelas till och med 5 maj.

Info: Hittar du här!

Nytt steg för Steget

Vad: Göteborgsduon Steget ( Nils Dahl och Matilda Sjöström) fick sitt genombrott i samband med releasen av debutalbumet för sju år sedan. Ett ytterligare album har kommit sedan dess och ett tredje är på väg. Vid denna konserten utlovas nytt material.

Var: Stora Teatern.

När: Fredag 30 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Hyllad teater

Vad: Backa Teaters konstnärlige ledare Mattias Andersson har haft en period av skapande vid Dramaten i huvudstaden. Men nu åter i Göteborg och på Backa Teater tar han sig an en favoritförfattare – Stig Dagerman – och hans pjäs "Skuggorna av Mart". Pjäsen hade premiär förra helgen och blev samfällt hyllad av kritikerkåren.

Var: Backa Teater.

När: Torsdag 29 mars, 19.00.

Info: Hittar du här!

Klassisk klubb firar påsk

Vad: Soulastatic är en nu mer anrik klubb i Göteborg ledd av dj Punky, som missionerat mycket Northern Soul för suktande göteborgare i 20 år. Kvällen till ära gästas klubben av Köpenhamns-dj:n John Berchtold som tillsammans med just dj Punky och Erik Höök ska ljudsätta kvällen.

Var: Pustervik, Järntorgsgatan 12–14.

När: Lördag, 31 mars, 22.00.

Info: Hittar du här!

Premiärloppis

Vad: Bakluckeloppisen är ett populärt evenemang under helgerna vår, sommar och tidigt höst. Nu är det dags igen att sälja plagg man vuxit ur eller prylarna som andra har mer behov av än en själv.

Var: Dalens IP, Slottsskogsgatan 113.

När: Söndag 1 april, 11.00.

Info: Hittar du här!

Klassisk dödsmetal

Vad: Napalm Death, Birminghambandet, förenar genrer som punkcrust med grindcore och dödsmetal. Kompromisslöst och stenhårt sedan starten 1981 har bandet varit sin stil trogen med distat sound, extremt korta låtar och socialpolitiska texter.

Var: Sticky Fingers, Kaserntorget

När: Lördag 31 mars, 19.30.

Info: Hittar du här!

Iranskt musikergeni

Vad: Iranskfödde Shadmehr Aghili gick tidigt i musikbranschen och lärde sig piano, gitarr och mestadels violin och några andra instrument. Hans lärare valde saxofonen men han insisterade på fiolen och examinerades senare från Teherans konservatorium i musik. Boende i Kanada följer han fortfarande sitt hemlands politik och då med stöttning av den iranska gröna rörelsen.

Var: Göteborg konserthus.

När: Lördag 31 mars, 20.30.

Info: Hittar du här!

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG