Avled. Fönstret krossades och patienten dog i fallet. Foto: Mostphotos

Patient hoppade genom fönster – dog

Patienten vårdades på Sahlgrenska efter misstanke om drogförgiftning. Plötsligt sprang hen i väg och kastade sig igenom ett fönster. Patienten dog till följd av fallet.

  • Publicerad 05:30, 13 mar 2019

I februari i år togs patienten in akut efter att hen upplevts personlighetsförändrad och befunnit sig på annans egendom. På Sahlgrenska misstänkte man förgiftning av okänd drog. Patienten började agera aggressivt och det togs beslut om tvångsvård.

Innan patienten skulle flyttas till psykiatriska avdelningen ville man först säkerställa att det inte längre förelåg några risker för eventuell förgiftning.

Utan förvarning sprang patienten plötsligt iväg mot ett fönster och slängde sig igenom det. Fönsterrutan krossades och patienten föll och avled till följd av fallet.

Händelsen har lex Maria-anmälts till Inspektionen för vård och omsorg. I anmälan, som nyhetsbyrån Siren tagit fram, framgår att utredningen av händelseförloppet inte kunnat visa på några brister från sjukhusets sida.

Däremot har man vidtagit åtgärder för att höja säkerheten inför framtiden. Med lex Maria-anmälan vill man också sprida kunskapen för att undvika att liknande händelser ska kunna inträffa på andra sjukhus i landet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Vi är GBG