Ställs in. Konceptet Låna en politiker ställs in på grund av coronapandemin. Foto: Marcus Ljunström

Paus: Inga politiker lånas ut i höst

Låna en politiker. Det har invånarna i Östra Göteborg kunnat göra för att lyfta sina hjärtefrågor. Men nu sätts konceptet på paus på grund av pandemin.

  • Publicerad 12:06, 26 aug 2020

Det är väldigt tråkig att vi inte kan fortsätta erbjuda det här.

Redan 2018 lanserades ”Låna en politiker” i Östra Göteborg som en form av medborgardialog och under fjolåret beslutades att demokratikonceptet skulle bli permanent.  

Politiker lånas ut på Kortedala bibliotek

Men i år har träffarna bara gått att genomföra en gång innan coronapandemin satte stopp.

Nu meddelar stadsdelsnämnden att även höstens tillfällen ställs in.

– Höstens politikerträffar skulle genomföras i samband med stadsdelsfestivaler av olika slag, arrangemang som inte kommer att bli av på grund av det rådande läget. Vi har övervägt att erbjuda digitala möten istället. Men vi tror inte alla kan delta på lika villkor vilket innebär att konceptet inte får det demokratiska utfall det bygger på, säger Peter Mattiasson (M), ordförande i stadsdelsnämnden i Östra Göteborg i ett uttalande.

Samtal på tu man hand

Syftet med politikerträffarna är att ge boende i stadsdelen en möjlighet till ett enskilt samtal med sina lokala politiker där man kan ställa frågor, lämna förslag och lyfta frågor som berör.

– Vi tycker det är väldigt tråkigt att vi inte kan fortsätta erbjuda det här, men att minska risken för smittspridning är självklart viktigare, säger Peter Mattiasson.

Han understryker samtidigt att nämndens politiker fortfarande är tillgängliga för stadsdelens invånare via telefon och mejl.

Kultur och lokalpolitik på Bergsjöns egna festival

Göteborgsnöje

Hönöbo siktar mot Dalsland i ny roman

Nöje Bosse Norrhem målar med akvarellfärger i sin spänningsroman Bosse Norrhem har varit Göteborg trogen i över 40 år. Sedan ett par år är det Hönö, som gäller. Men nya romanen "Den enögde akvarellmålaren", ja, den utspelar sig i Dalsland.onsdag 14/7 7:36

Krönikor

Axelsson: Sill – från nödkost till högtidsmat

Krönika Tradition Den kanske mest ursvenska fisken vi har, sillen, har gjort en lång resa genom historien för att komma in i finrummet och bli en del av nästan alla våra högtider. torsdag 24/6 14:30

Konsumentfrågan

Gäller svensk lag även utländska företag?

Konsument Konsument Vad gör man om man får hem en annan vara än den man beställt? Gäller svensk lag även företag som inte är baserade i Sverige? Och om man ramlar hos sin tandläkare – kan man då få ersättning för det? Konsumentrådgivare Cassandra reder ut. tisdag 18/5 16:11

Debatt

Ta ett större ansvar för bostadsproblemen i Göteborg

Debatt Bo i Göteborg Det råder fortsatt stor bostadsbrist och klyftorna på bostadsmarknaden växer. Problemen med trångboddhet i socialt utsatta områden har blivit tydliga… torsdag 24/6 13:12