Ska växa. Nu vill Pedagogen göra plats för ytterligare tusen studenter. Foto: Wikimedia commons

Pedagogen vill bygga ut för tusen nya studenter

Ökad forskningsverksamhet och tusen nya studenter. Det vill Pedagogen nu göra plats för, planen är ett tillbygge på 5 550 kvadrat i fem våningar.

  • Publicerad 14:15, 21 apr 2018

Det är Higab som äger och förvaltar byggnaderna vid Pedagogen. För universitetets räkning ansöker man nu om planbesked för en eventuell utbyggnad.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har växt rejält de senaste åren, och har växlat upp från 2 500 till 3 500 helårsstudenter på fyra år.

– Mellan 2014-2018 har vi haft en väldigt stor expansion. Det har knaprat i verksamheten på alla håll och kanter, vi ligger på ett väldigt högt kapacitetsutnyttjande i alla lokaler, säger Åke Ingerman, dekan för fakulteten.

Och enligt prognosen kommer både studentantalet och antalet anställda att fortsätta öka de kommande åren om än i något långsammare takt, säger han.

Den tillbyggnad som universitetet önskar göra handlar om en yta på 5 550 kvadratmeter inne på området. Enligt ett tidigt förslag skulle det kunna innebära att Gamla Latin, alltså den tegelbyggnad som vetter mot Rosenlund, kopplas till en ny byggnad i fem våningar och att de tillsammans bildar ett inglasat gårdsrum.

– Egentligen är det bara volym vi tittar på än så länge. Men att bygga ihop det på något sätt finns med i planerna nu, sen kan det hända att de har andra tankar, säger Anders Thulin på Higab, kundansvarig för Pedagogen.

Totalt handlar det om att utöka med plats för tusen studenter och ökad forskningsverksamhet på området. Planerna är än så länge i ett tidigt skede.

– Det här ligger rätt många år framåt i tiden, säger Anders Thulin.

   

Göteborgsnöje

Försvunna "Kassettmannen" funnen

Nöje Radiojournalist Peter Gropman har löst gåtan efter 30 år Kassetterna med reseskildringarna blev en följetong i P3:s "Morgonpasset" med Stefan Livh och Tomas Tengby som programledare på 90-talet. Men vem mannen bakom kassetterna var visste ingen. Nu är...onsdag 12/5 10:57

Krönikor

Tjulander: "Dagen alla fåglar flyger oss över huvudet"

Krönika Krönika Det är något visst med fåglar och människors fascination för dem. Jag har aldrig fattat grejen, ändå är jag barn till generationen som på minsta kvitter kan artbestämma fågeln och... tisdag 11/5 17:00

Konsumentfrågan

Så länge kan du få vänta på pengar när du ångrat ett köp

Konsument Konsument Får man verkligen höja priset på en vara från en dag till en annan och hur länge ska man behöva vänta på pengarna när man ångrat ett köp? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. fredag 9/4 13:20

Debatt

Bygg på de hårda ytorna och låt barnen ta plats

Debatt UTDÖMD Förskola Vilken chock och oro det blir för föräldrar och pedagoger när man får läsa att just vår förskola, Tunnlandsgatan 3, är utdömd och planeras rivas... lördag 1/5 13:00