Ska växa. Nu vill Pedagogen göra plats för ytterligare tusen studenter. Foto: Wikimedia commons

Pedagogen vill bygga ut för tusen nya studenter

Ökad forskningsverksamhet och tusen nya studenter. Det vill Pedagogen nu göra plats för, planen är ett tillbygge på 5 550 kvadrat i fem våningar.

  • Publicerad 14:15, 21 apr 2018

Det är Higab som äger och förvaltar byggnaderna vid Pedagogen. För universitetets räkning ansöker man nu om planbesked för en eventuell utbyggnad.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har växt rejält de senaste åren, och har växlat upp från 2 500 till 3 500 helårsstudenter på fyra år.

– Mellan 2014-2018 har vi haft en väldigt stor expansion. Det har knaprat i verksamheten på alla håll och kanter, vi ligger på ett väldigt högt kapacitetsutnyttjande i alla lokaler, säger Åke Ingerman, dekan för fakulteten.

Och enligt prognosen kommer både studentantalet och antalet anställda att fortsätta öka de kommande åren om än i något långsammare takt, säger han.

Den tillbyggnad som universitetet önskar göra handlar om en yta på 5 550 kvadratmeter inne på området. Enligt ett tidigt förslag skulle det kunna innebära att Gamla Latin, alltså den tegelbyggnad som vetter mot Rosenlund, kopplas till en ny byggnad i fem våningar och att de tillsammans bildar ett inglasat gårdsrum.

– Egentligen är det bara volym vi tittar på än så länge. Men att bygga ihop det på något sätt finns med i planerna nu, sen kan det hända att de har andra tankar, säger Anders Thulin på Higab, kundansvarig för Pedagogen.

Totalt handlar det om att utöka med plats för tusen studenter och ökad forskningsverksamhet på området. Planerna är än så länge i ett tidigt skede.

– Det här ligger rätt många år framåt i tiden, säger Anders Thulin.

   

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

"Håll inne med betalningen"

Konsument Vad gör man om fiberinstallationen försenas av en tvist? Eller om man köpt en ny hylla som man inte lyckas skruva ihop? Konsumentrådgivare, Cassandra Larsson har svaren. lördag 17/10 11:40

DEBATT

"Vem tycker att det är bra att fattiga dör tidigare?"

Debatt Den som lever sitt liv i rika Askim lever i genomsnitt 10 år längre än den som bor i Bergsjön. Den som är fattig, kortutbildad och arbetslös dör helt enkelt tidigare än den som är rik, högutbildad och har jobb. lördag 3/10 12:06

KRÖNIKOR

Tjulander: Ett problem som angår hela stan

Krönika De kriminella gängen i Göteborg har den senaste tiden fått mycket uppmärksamhet i medier i hela landet. Det har skramlats med förslag om fler poliser och hårdare straff. lördag 10/10 14:38

QUIZ

Quiz: Vad kan du om din snart 400-åriga stad?

Firar 399 år i dag Idag är det ett år kvar till det stora 400-årsjubiléet för vår stad. Men vem grundade då Göteborg? Och hur gammal är egentligen Götaälvbron? I det här quizet kan du utmana dina Göteborgskunskaper.torsdag 4/6 15:11