Ska växa. Nu vill Pedagogen göra plats för ytterligare tusen studenter. Foto: Wikimedia commons

Pedagogen vill bygga ut för tusen nya studenter

Ökad forskningsverksamhet och tusen nya studenter. Det vill Pedagogen nu göra plats för, planen är ett tillbygge på 5 550 kvadrat i fem våningar.

  • Publicerad 14:15, 21 apr 2018

Det är Higab som äger och förvaltar byggnaderna vid Pedagogen. För universitetets räkning ansöker man nu om planbesked för en eventuell utbyggnad.

Utbildningsvetenskapliga fakulteten har växt rejält de senaste åren, och har växlat upp från 2 500 till 3 500 helårsstudenter på fyra år.

– Mellan 2014-2018 har vi haft en väldigt stor expansion. Det har knaprat i verksamheten på alla håll och kanter, vi ligger på ett väldigt högt kapacitetsutnyttjande i alla lokaler, säger Åke Ingerman, dekan för fakulteten.

Och enligt prognosen kommer både studentantalet och antalet anställda att fortsätta öka de kommande åren om än i något långsammare takt, säger han.

Den tillbyggnad som universitetet önskar göra handlar om en yta på 5 550 kvadratmeter inne på området. Enligt ett tidigt förslag skulle det kunna innebära att Gamla Latin, alltså den tegelbyggnad som vetter mot Rosenlund, kopplas till en ny byggnad i fem våningar och att de tillsammans bildar ett inglasat gårdsrum.

– Egentligen är det bara volym vi tittar på än så länge. Men att bygga ihop det på något sätt finns med i planerna nu, sen kan det hända att de har andra tankar, säger Anders Thulin på Higab, kundansvarig för Pedagogen.

Totalt handlar det om att utöka med plats för tusen studenter och ökad forskningsverksamhet på området. Planerna är än så länge i ett tidigt skede.

– Det här ligger rätt många år framåt i tiden, säger Anders Thulin.

   

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt!

Comments powered by Disqus.

Trafiken – minut för minut

Vi är GBG