Pensionärernas bibliotek blev pub

Hyresgästerna på äldreboendet Otium i Göteborg har nu invigt sin nya pub. På boendets bottenplan kommer de nu kunna mötas för att spela dart, titta på sport – och beställa alkohol.

  • Publicerad 17:20, 26 mar 2019

Drinkar. Det kommer finnas både alkoholdryck och alkoholfria alternativ. Foto: Emil Jacobsson

Det som tidigare var ett bibliotek med dammiga böcker ingen läste har nu byggts om till pub. Inredningen är designad för att alla ska kunna roa sig. Darttavlor finns i olika höjd för att kunna användas både för den som sitter i rullstol och den som står upp. Bardisken har också byggts i varierande höjd. Puben har fått alkoholtillstånd och kommer servera även efter klockan 21 när dagpersonal gått hem.

Invigningen var i torsdags, och i fredags testades puben.

– Vi testade lite i fredags. Nu börjar vi bygga upp det, idag öppnar de upp på riktigt. Det finns ett väldigt engagemang hos medarbetarna och hyresgästerna, säger Monica Berglund, VD för Tre Stiftelser som äger boendet.

Puben kommer vara öppen för hyresgästerna och deras anhöriga, och både undersköterskor och kökspersonal kommer vara med och ansvara.

– Det är meningen att det ska finnas om man vill såklart, så det inte bara blir att man har pubafton en gång i månaden, säger Monica Berglund.

Om hyresgästerna hade någon särskild favoritdrink kunde Monica Berglund inte svara på, men en sak visste hon att de hade önskat:

– Öl var viktigt i alla fall!

Trafiken – minut för minut

KONSUMENT GÖTEBORG

Vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa?

Konsument. Måste jag betala ersättning för leveranshinder och hyra, vad är Konsumentverket och vad är konsumentvägledningen egentligen och vad gäller när flygbolaget ställer in min planerade resa? Konsumentrådgivare Cassandra Larsson reder ut. söndag 24/5 12:00

DEBATT

"Våld i nära relation under pandemin"

Debatt. Det är kärva tider i världen och det är kärva tider för var och en av oss. Vi rekommenderas isolering, försiktighet och social distansering. Att arbeta hemma och ha digitala träffar är vanligt men...lördag 23/5 15:00

KRÖNIKOR

Jernberg: Så lyckas du med videomötet

Retorik. I coronans spår med mycket hemmaarbete och social distansering har videomötena blivit mer regel än undantag. Perfekt tycker en del, svårt tycker andra. måndag 25/5 12:00

QUIZ

QUIZ: Vad betyder nyorden?

35 ord har skapats eller blivit vanligare under 2019 Animoji, deepfake, popcornhjärna och dra åt helvete-kapital är exempel på ord i Språkrådets nyordslista för 2019. Men vet du vad orden betyder?fredag 27/12 11:57